Leírás
Mit érdemes tudni róla?
-
Glutén-, tej-, tojás-, szója- és kukoricamentes
-
100%-ban vegán és természetes alapanyagokból készül
-
Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz (pl. barnarizs, köles, zab)
-
Nincs mellékíz, könnyen emészthető
-
Otthoni kenyér, kifli, zsömle vagy perec sütéséhez ideális
-
Egyszerű, gyors elkészítés – kelesztés, sütés, kész!
-
Reform- és allergénmentes étrendbe is jól illeszthető
Miért érdemes a la Blanka termékeket választani?
Mert kompromisszummentes megoldást kínálnak azoknak, akik mentesen étkeznek, mégis ragaszkodnak az élvezetes ízekhez. Minden lisztkeverék természetes, rostban gazdag, allergénmentes alapanyagokból készül, mellékíz nélkül. A gondosan összeállított receptúrák segítenek, hogy otthon is profi pékáru készüljön – egyszerűen, gyorsan, adalékok nélkül. A la Blanka a mentes sütés új minősége.
Receptek:
Alábbi mennyiségből egy darab ~550 grammos kenyér süthető vagy 7db kifli, 7db zsömle, 7db perec.
Hozzávalók:
330g liszt, 330g langyos víz, 7g porélesztő, 7g só, 5g kókuszvirágcukor
– a kókuszvirágcukor ízlés és diéta szerint elhagyható.
Kenyér:
A száraz alapanyagot összekeverjük egy tálban. Ezután a langyos vizet hozzáadjuk és gépi dagasztóval vagy kézzel jól kidagasztjuk egy tálban amíg összeáll.
A tálból kivéve átgyúrjuk és megformázzuk, a sütőformát olivaolajjal kikenjük és a tésztát beletesszük. (forma nélkül is süthető)
Ezután 35 fokos előmelegített sütőben 40 percet kelesztjük. Amikor megkelt a tésztánk, sütő ajtaját kinyitjuk és lekenjük olivaolajjal.
Majd 220 fokra felkapcsoljuk a sütőt és további 40 -50 percig légkeverésen sütjük. Kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt szeletelhető.
Kifli, zsömle esetében a tésztát dagasztás után hét részre osztjuk. Háromszög alakba sodrófával elnyújtjuk őket és kézzel feltekerjük, vagy zsömle esetén gombócokat formázunk.
Perec esetében a tésztát dagasztás után hét részre osztjuk és kézel rudakat sodrunk majd perec alakot formázunk.
Sütésük:30 percig meleg helyen kelesztjük éssütés előtt olivaolajjal lekenjük. Előmelegített sütőben 210 fokon légkeverésen 10-15 percig sütjük majd rácson hagyjuk kihűlni.
Összetevők:
Barnarizsliszt, Tápiókaliszt, Gluténmentes Zabliszt, Kölesliszt, Útifű maghéj liszt.
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1535 kJ / 367 kcal |
Zsír | 2,86 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 67,5 g |
amelyből cukrok* | 1,4 g |
Rost | 2,9 g |
Fehérje | 7,3 g |
Só | 0,05 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |