Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Élelmi rostban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Élesztőmentes
Összetevők: gluténmentes keverék (kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, kölesliszt), barna nádcukor, Himalája só, útifű maghéj liszt, lóbab fehérje
Felhasználási terület: gluténmentes kenyerek készítéséhez.
ALAP KENYÉRRECEPT
Hozzávalók:
-500 g kenyér lisztkeverék
-3 g porélesztő
-620 g langyos víz
-15 g étolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat külön tálakban, majd öntsük rá a folyadékra a száraz keveréket. Robotgép habverő karjával dolgozzuk közepes fokozaton csomómentesre. Hígabb nokedlitészta állagú keveréket kapunk. Öntsük egy sütőpapírral bélelt másfél literes kenyérformába, majd vékonyan lisztezzük le, fedjük le és 50 fokos sütőben kelesszük 45 percig. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 60 perc alatt alsó-felső sütéssel. Várjuk meg amíg teljesen kihűl, majd szeleteljük ízlés szerint.
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1402 kJ / 330 kcal |
Zsír | 0,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,1 g |
Szénhidrát | 79,0 g |
amelyből cukrok* | 3,0 g |
Rost | 2,4 g |
Fehérje | 1,4 g |
Só | 2,7 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Allergén információ | A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat. |
Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |