Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Vegán lisztek és lisztkeverékek

Rendezés:

A gluténmentes liszt egykor és ma

A gluténmentes liszt palacsinta, nokedli, spagetti, metélt, lángos, fánk stb. alapjául is szolgálhat. Ha sütemények készítéséhez van kedved, akkor is tökéletes alternatíva, de sós fogásokat is alkothatsz a segítségével. Mi a határ? Nagyjából a csillagos ég. Ugyanis a napjainkban olyan magas minőséget képviselnek az elérhető, glutént nélkülöző, vegán termékek, ami egykor szinte utópiának, elképzelhetetlennek tűnt.

Régen is akadtak ugyan allergénmentes variánsok, viszont a velük való bánásmód nehézségei és a végeredmény megváltozott állaga, íze miatt nem léptek fel a népszerűségi dobogó felső fokára. Leginkább azok alkalmazták ezeket, akik kénytelenek voltak, egészségügyi megfontolásból mellettük határozni. Ezzel szemben ma nemcsak a gluténérzékenységgel élők nyúlnak előszeretettel a rendelkezésre álló gluténmentes lisztek, lisztkeverékek után. Az ok roppantul egyszerű: a mostani alapanyagokból villámgyorsan tökéletes állagú, ízű ételek készíthetők lemondások, kompromisszumok nélkül, kiváló minőségben és persze konyhai áldozatok nélkül. Nincsenek beleragadt maszatoktól foltos edények, odakozmált tésztáktól feketéllő serpenyők és tepsik.

Ezek lisztek azon kívül, hogy élvezhetővé varázsolják az alkotás perceit, óráit, nem okoznak csalódást a végeredmény milyensége szempontjából sem. A kellemetlen utóízek ideje pedig, végérvényesen lejárt. A gluténmentes liszt nem feltétlenül rizs, vagy kukorica alapú, bár természetesen ilyen verziók is fellelhetőek, de a hajdina, köles felhasználásával készült variánsok is igen népszerűek és keresettek. A prémium kategóriás termékek magas minőséget képviselnek, vagyis a megvásárlásuk egészségtudatos döntés, aminek nyomán nemcsak ízletes, de pazar formájú fogások remekelhetőek.