Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Gluténmentes tészták

Rendezés:

A gluténmentes tészta egészségtudatos alapanyag

A gluténmentes tészta egykor igazi kuriózumnak számított. A ritkaságát pedig csak a hiányosságai múlták felül, mert a kezdeti variációk bizony még nem büszkélkedtek túlságosan nyerő tulajdonságokkal, de persze a semminél nyilván jobbak voltak. Mára már teljesen átalakult a piac, és ezzel együtt a gluténmentes tészta kínálat, és a kereslet is csak fokozódott. Hiszen egyre többen kénytelenek kiiktatni az életükből a glutént, egészségügyi megfontolásból, ezzel párhuzamosan pedig egyfajta trend is kialakult, ami támogatja a gluténmentesség mindennapossá tételét.

Ezt figyelembe véve pedig nem meglepő, hogy a gyártók azon dolgoztak és dolgoznak mais, hogy mind finomabb és finomabb alapanyagokat hozzanak létre. Az íz milyensége mindennek tetejében sem minden, mert az állagra vonatkozó jellemzők szintén nem mellékesek. Ha ettél már túlságosan vastag tésztát, ami bár mellőzte a glutént, ám mégsem nyerte el a tetszésedet, akkor tudod, ténylegesen lényeges, hogy hasonlítson a hagyományos tésztákra. Ez, azonban nem annyira könnyű feladat, legalábbis viszonylag sok kísérletezés, tesztelés és próbálkozás vezetett el odáig, ahol napjainkban tartunk.

Ma a gluténmentes tészta gyakorlatilag bármilyen formátumban megvásárolható, lehet szó rövid metéltről, orsóról, tarhonyáról vagy éppen spagettiról - nincsen lehetetlen. Sem a levesek befőzése nem okozhat így kihívást, sem a különböző, méltán népszerű tésztaételek elkészítése. A családokban nem egyszer jelent dilemmát, hogy ki az, aki hajlandó megenni a gluténmentes variációt és ki az, aki tartózkodik tőle. Nos, a prémiumkategóriás, azaz magas minőségű alternatívák nem táplálják a bizonytalanságot, mert nemcsak egészségesek, hanem finomak és állagukban is kiválóak.