Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
1.798 Ft (1.524 Ft + ÁFA)
Kiszerelés
Menny.:db
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)

A lisztkeverékből ropogós kérgű, belül puha és több nap után is finom kenyeret lehet sütni gyorsan és egyszerűen, élesztő hozzáadása nélkül. A lisztkeveréket összetett ételérzékenyek is fogyaszthatják, de ajánlott vegán, diétás és kiegyensúlyozott étrendekbe egyaránt, továbbá azok számára, akik eddig nem mertek/tudtak kenyeret sütni. A Szafi Free termékcsalád 2018-ban elnyerte az Év Terméke Díjat a gluténmentes alapanyagok kategóriában.

Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.798 Ft/kg
Várható szállítás: 2020. január 28.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • Szójamentes
  • Maglisztmentes
  • Élesztőmentes
  • Kukorica-, burgonya - és rizsmentes
  • Hozzáadott cukor- és édesítőszermentes
  • Hozzáadott olajtól mentes
  • Zsírszegény
  • Kelesztést nem igényel
  • Egyszerű, gyors receptek
  • Rostban gazdag
  • Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz

Recept

Ropogós héjú illatos házi cipó

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez)

  • 270 g Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
  • 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
  • 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
  • 300 g langyos víz
  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

  1. A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
  2. 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
  3. 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
  4. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  5. Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
  6. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

Megjegyzés:

Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyértésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

Összetevők:

  • 53% hajdinaliszt
  • Tápióka keményítő
  • Kölesliszt
  • Útifűmaghéj liszt
  • Bambuszrost
  • Térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát)
  • Savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Paraméterek

jellege lisztkeverék
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
Energia 1407 kJ / 333 kcal
Zsír 1,7 g
amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 64,0 g
amelyből cukrok* 1,3 g
Rost 13,9 g
Fehérje 8,0 g
0,01 g
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található cimkét.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Tárolás száraz, hűvös, helyen

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 17.
Hónapok óta használom ezt a lisztkeveréket. Már a nagyobb kiszerelést veszem, mert kb.3 naponta sütök dupla adagot. Nagyon szeretjük.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 14.
Ízben és állagban is nagyon meglepő, hogy ez a mindenmentes kenyér mennyire visszaadja az evés élvezetét! Finom, valóban ropogós héjú és még a család apraja is szívesen eszi meg.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 21.
Soha sem gondoltam volna hogy egy mindenmentes kenyérnek barmi közé lehet az igazi megszokott kelesztett kenyerhez. Pedig van, nagyon is sok! Szinte ugyanolyan az allaga hiaba nincs benne élesztő, az egesz kenyér hihetetlen finom puha belul, kívül ropogós! Ízesíteni lehet, magokkal fűszerekkel úgy csak meg jobb! Teljesen helyettesiti a fehér elesztos kenyeret!
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 05.
Nagyon sokára találtunk rá erre a termékre, az okát nem tudom megmondani! Sok mindent kipróbáltam, de a végén amikor erre a lisztre rátaláltam megkönnyebbültem!
Szuper jól ki van találva az összetétele, tényleg pillanatok alatt megcsinálom a kenyérkét nagylányomnak (21 éves) aki gluténérzékeny, illetve élesztőt, kukoricát és még sok egyéb élelmiszert is kerülnie kell!
De ez a liszt maga a tökély!
Imádom és a kenyérke is isteni finom ami belőle készül!

Keresés