Schär Mix B Gluténmentes kenyérliszt DUO 2X1000 g
- 
    Elérhetőség:
    
        Raktáron
 - Szerezhető hűségpontok: 31
 - Egységár: 2.261,12 Ft/db
 - 
        
 - 
        
A Schär Mix B Gluténmentes kenyérliszt az egyik legismertebb mentes lisztkeverék, amely ideális kenyerek, péksütemények és pizzatészta elkészítéséhez. A DUO kiszerelés 2x1000 g-ot tartalmaz, így hosszabb időre biztosítja a sütéshez szükséges alapanyagot. A liszt glutén-, tojás- és laktózmentes, továbbá nem tartalmaz pálmaolajat és tartósítószert sem. Megbízható minőségének köszönhetően minden alkalommal finom, könnyű állagú, friss pékárut készíthetsz belőle.
 
Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- 
	
Vegán
 - 
	
Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
 - 
	
Kelt tészták készítésére alkalmas
 - 
	
Gluténmentes
 - 
	
Tojásmentes
 - 
	
Tej- és laktózmentes
 - 
	
Pálmaolaj mentes
 - 
	
Tartósítószer mentes
 
Miért érdemes a Schär termékeket választani?
	A Schär a gluténmentes termékek piacának egyik legismertebb és legmegbízhatóbb márkája. A Schär termékek garantáltan gluténmentesek, sok esetben tej-, tojás- és laktózmentesek is, így széles körben fogyaszthatók. A márka nagy hangsúlyt fektet a minőségre, biztonságra és az ízélményre, így kínálata a kenyerektől a lisztkeverékeken át a nassolnivalókig minden igényt lefed. Innovatív receptjeivel kompromisszummentes alternatívát nyújt az ételérzékenyek számára.
Kenyér recept
Hozzávalók:
- 500 g Schär MIX B kenyérliszt
 - 10 g szárított élesztő vagy friss élesztő
 - 4dl langyos víz
 - 20 g olaj
 - 5 g só
 
Elkészítés:
- 
	
Egy edényben keverd össze a Schär MIX B kenyérlisztet a száraz élesztővel, majd add hozzá a vizet és az olajat. Ha friss élesztőt használsz, oldd fel vízben, és úgy add a liszthez.
 - Keverd ki a tésztát egy műanyag kanállal, és lassanként add hozzá a sót. Dagaszd a tésztát dagasztóval közepes sebességfokozaton 4-5 percig (vagy 8-10 percig kézzel), amíg homogén állagú nem lesz.
 - Formázz a tésztából labdát, majd cipó- vagy vekniformát tetszés szerint.
 - Helyezd a tésztát sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. Takard le nedves ruhával, majd melegen hagyd 45 percig (körülbelül kétszeresére) kelni.
 - Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, és helyezz a sütő aljára 10 ml vizet. Süsd a kenyeret kb. 50 percig.
 - Ha készre sült, vedd ki, és hagyd egy rácson kihűlni.
 
Megjegyzés:
- A hozzávalókat melegítsd szobahőmérsékletűre, és a sütőt melegítsd elő a megadott hőmérsékletre.
 
Összetevők:
- 
	
Kukoricakeményítő
 - 
	
Rizsliszt
 - 
	
Növényi rost (psyllium, bambusz)
 - 
	
3,8% teljes kiőrlésű rizsliszt
 - 
	
3,6 % lencseliszt
 - 
	
Szőlőcukor
 - 
	
Sűrítő anyag (hidroxipropil-metil-cellulóz)
 - 
	
Só
 
Származási hely: Olaszország
Termékfülek
Paraméterek
| Tulajdonság | Érték | 
|---|---|
| Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben | 
| Energia | 1475 kJ / 348 kcal | 
| Zsír | 0,9 g | 
| amelyből telített zsírsavak | 0,2 g | 
| Szénhidrát | 80,0 g | 
| amelyből cukrok* | 1,4 g | 
| Rost | 4,4 g | 
| Fehérje | 2,7 g | 
| Só | 0,83 g | 
| *A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
| Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
| A következő allergéneket tartalmazza a termék | nyomokban szója | 
| Tárolás | száraz, hűvös helyen |