Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Élelmi rostban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Élesztőmentes
Összetevők: burgonyakeményítő, gluténmentes lisztkeverék (rizsliszt, kölesliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, almarost), guargumi, hidroxipropil-metil-cellulóz
Felhasználási terület: gluténmentes kenyerek készítéséhez.
FORMAKENYÉR RECEPT:
Hozzávalók:
- 500 g kenyér lisztkeverék
- 16 g cukor
- 14 g Himalája só
- 1 csomag porélesztő (7 g)
- 460 g langyos víz
- 20 g olaj
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat is. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5-8 perc alatt, amíg teljesen egynemű és sima nem lesz. Kanalazzuk (nedves kanállal) szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú, minimum 2 literes kenyérformába és egyengessük el. Közben folyamatosan nedvesítsük a kanalat, mert ragadós a tészta. Lisztezzük le picit tetejét és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt, közben melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütéssel 200 fokra. Amint megkelt a kenyér spricceljük le langyos vízzel és tegyük a sütőbe 40 percig, majd vegyük ki a formából a sütőpapírral együtt és tegyük vissza a rácsra még 20 percig. Amint elkészült óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután lehet szeletelni, de igazán másnap lesz a legjobb.
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1344 kJ / 317 kcal |
Zsír | 0,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,1 g |
Szénhidrát | 76,0 g |
amelyből cukrok* | 0,5 g |
Rost | 3,2 g |
Fehérje | 1,0 g |
Só | 0,04 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Allergén információ | A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat. |
Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |