Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Élelmi rostban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Élesztőmentes
- Kukorica-, burgonya- és rizsmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli muffinok és piskóták készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
RECEPT GYÜMÖLCSKENYÉRHEZ
HOZZÁVALÓK:
-250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
-7 g Eden Premium eritvia MAX
-75 g aszalvány-, és magmix gyümölcskenyerekhez
-ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
-350 g szobahőmérsékletű víz
-1 tasak bourbon vanília aroma
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze nagyon alaposan a lisztet az eritvia MAX-szal, majd dolgozzuk hozzá a fűszert és az aszalvány-, és magmix keveréket is. Keverjük el a vízzel és a vanília aromával is. Nagyon sűrű tésztát fogunk kapni. Kanalazzuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (9x23 cm), igazítsuk szép egyenletesre és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 45 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg porrá őrölt eritrittel. Vágjuk 15 egyforma szeletre. Ha akarjuk, ízlés szerint keverhetünk a tésztába mindenmentes csokoládé cseppeket, vagy esetleg megkenhetjük a kész gyümölcskenyeret olvasztott mindenmentes csokoládéval.
1 szelet gyümölcskenyér átlagos tápértéke: 73 kcal, 0,6 g zsír, 15 g szénhidrát amelyből poliolok 0,5 g, 1,8 g rost, 1,7 g fehérje
1 szelet gyümölcskenyér átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 14,5 g
Összetevők:
Kölesliszt [köles: Lengyelország], tápióka keményítő, útifű maghéj liszt, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Származási hely: Magyarország