Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Paleo
- Gluténmentes
- 6 tojásos
- Élelmi rostban és fehérjében gazdag
- Csökkentett szénhidrát-tartalmú
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Alacsony a glikémiás indexe
- Több fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz
- Rövid a főzési ideje
- Mellékíz mentes
- Tartósítószer mentes
Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 8-10 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Összetevők:
- Tápiókakeményítő
- Bambuszrost
- Teljes tojáslé
- Szezámmagliszt
- Útifűmaghéjliszt
- Ivóvíz
- Kókuszliszt
- Batátaliszt
Származási hely: Magyarország
Vélemények
Jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a tésztát!