Leírás
Csak mogyoró és fahéj – egy tökéletes páros krémes házassága
- Kanalazz belőle a zabkásád tetejére
- Kend sütemények krémjébe
- Mártogass bele banán, vagy almaszeleteket
- Kend teljes kiőrlésű kenyérre
- Kanalazz belőle a smoothiedba
- Tegyél belőle az energiagolyókba
- Vagy csak kanalazd egyenesen a szádba – lássuk be, a java így fogja végezni, mert annyira különlegesen finom íze van önmagában is!
Erre a mogyoróvajra Neked is szükséged van! Miért?
- Nem tartalmaz semmilyen felesleges adalékanyagot, sem hozzáadott olaj, cukor vagy só nem kerül bele.
- Állagjavítótól, emulgeálószertől is MENTES.
- Kizárólag földimogyorót, és jótékony hatású finom fahéjat tartalmaz.
- Beilleszthető a diétádba, hiszen a mogyorónak rendkívül magas a fehérjetartalma és a szervezet számára szükséges jó zsírokat tartalmazza. Nőként különösen fontos, hogy elegendő, jó minőségű zsírt fogyassz, miért is ne tehetnéd ezt meg úgy, hogy közben isteni fahéjas mogyivajat kanalazol?
- Kiváló minőségű mogyoróból készült, ráadásul hazai gyártású termék!
Ha mindez nem győzött volna meg, hogy ennek a magvajnak a te kamrádban, polcodon is ott a helye, akkor engedd meg, hogy kicsit részletesebben is elmeséljük, hogy mi miért imádjuk a mogyorót, a fahéjat illetve kettőjük kombinációját a Cinnamon Swirl mogyoróvajat.
Miért jó a mogyoróvaj/mogyoró?
- Egészséges és finom is! Kell ennél több? Najó, lássuk a tényeket:
- Vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag: B6 (pyridoxin)- és E-vitaminnal, magnéziummal, vassal és szelénnel van "megtöltve" minden egyes mogyorószem.*
- A kutatások szerint a mogyoró, illetve mogyoróvaj csökkentheti a szívbetegségek és a II-es típusú cukorbetegség kockázatát.*
- Csökkentheti az étvágyat - magas a zsír, a fehérje, és a rosstartalma, ez a hármas így együtt gyorsabban előidézi a jóllakottság érzését, aktiválja a "jóllakottság hormont" így ha napi szinten fogyasztasz mogyoróvajat (moderált mennyiségben) azzal még a diétádnak is jót teszel, a hangulatodról már nem is beszélve.*
- Jó hatással van a hajra és a bőrre - B7-vitamin (biotin) tartalmának köszönhetően hozzájárulhat a szép hajhoz és bőrhöz.**
- Alacsony szénhidráttartalma miatt diéta alatt is fogyasztható.
- Csökkentheti a koleszterinszintet – A mogyoróvaj szívbarát tápanyag. Egyszeresen telítetlen- és többszörösen telítetlen zsírokat is tartalmaz. A telítetlen zsírok csökkentik a „rossz” koleszterin, vagyis LDL mennyiségét és növelik a „jó” koleszterin, vagyis a HDL mennyiségét a szervezetben.*
- Segítheti az izom- és csontfejlődést – Nem hiába szeretik a testépítők, és a fitneszmodellek a mogyivajat! A mogyorónak kifejezetten magas a proteintartalma (25g/100g), illetve a rosttartalma (8,5g/100g), illetve magnéziumban is gazdag. Ezek mind-mind hozzájárulnak a megfelelő izom és csontfejlődéshez. A megfelelő mennyiségű mogyoróvaj fogyasztásával növelhető az izomtömeg drasztikus zsírtömeg növekedése nélkül - hát nem erre vágyunk valahol mindannyian?!*
Miért jó a fahéj?*
- A fahéj nem csak egy rendkívül finom fűszer, de gyógyhatást is tulajdonítanak neki. A fahéj illata és íze a fahéjaldehid-tartalmú olajos résznek köszönhető, aminek a tudósok szerint igen kedvező az egészségre és az anyagcserére gyakorolt hatása.
- Tele van antioxidánsokkal
- Gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert
- Lassíthatja a szénhidrátok felszívódását - diétázók álomfűszere
- Jótékony hatással van a vércukorszintre - javíthatja az inzulinérzékenységet
- Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát
- Hosszútávon csökkentheti a koleszterinszintet is
Namármost, ha a fenti két (gyakorlatilag superfoodnak nevezhető) összetevőt megfelelő arányban kombináljuk, akkor (megszületnek a Pindúr Pandúrok, najó nem, de közel vagyunk hozzájuk) létrejön egy tökéletes, csábító magvaj, ami kiváló kiegészítője lesz a napjaidnak, akár a reggelidhez eszed, akár nasikba rejted, akár önmagában kanalazod.