Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Cukormentes
- Szuperélelmiszer
- Álgabona
- Semleges ízű
- Értékes omega-3 és omega-6 zsírsav forrás
- Élelmi rostban gazdag
- Nagy a vízmegkötő képessége
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Alacsony a glikémiás indexe
- Jelentős ásványi anyag forrás
-
A Chia mag kiváló fehérje forrás. A Chia mag tömegének 14%-a fehérje, ami kimagasló a növényi élelmiszerek körében. Ráadásul az esszenciális aminosavak kiegyensúlyozottan találhatók meg benne, ami még értékesebbé teszi. A megfelelő mennyiségű fehérje segíthet a teltség érzet kialakulásában és az újbóli éhség érzet kialakulásának késleltetésében.
-
Kiváló Omega 3 forrás. A Chia mag fogyasztása bizonyítottan emeli a szervezetben található Omega 3 zsírsavak mennyiségét , ami csökkentheti a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Kiváló forrása az egészséges csontokhoz szükséges tápanyagoknak. Ide tartozik a kalcium, a foszfor és a magnézium. A kalciumtartalma különösen lenyűgöző – az ajánlott napi bevitel 18% -a két evőkanálnyi mennyiségben. Egy grammra vetítve, ez magasabb, mint a legtöbb tejterméknél. Ennek eredményeként a Chia mag kiváló kalciumforrásnak tekinthető azok számára, akik nem fogyasztanak tejterméket.
Csökkentheti a vércukor szintet és az étkezések utáni hirtelen vércukor emelkedést
Felhasználási javaslat:
A Chia magot hihetetlenül könnyű beépíteni az étrendbe. Nyersen, egészben fogyasztható, lében áztatva, kásához, pudinghoz, turmixhoz adva vagy pékáruk mellé, de bármelyik meleg ételedre is szórhatod. Mivel felszívja mind a vizet, mind a zsírt, felhasználható mártások sűrítésére és tojáspótlókként is. Vízzel keverve gél állagúvá alakítható. A Chia mag hozzáadása bármely ételhez, drasztikusan növeli annak tápanyagtartalmát.
Összetevők:
100% Aztékzsálya-mag (Salvia hispanica mag)
Származási hely: Magyarország