Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Adalékanyagmentes
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Pálmaolaj-mentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Alacsony szénhidrát tartalom
- Tartósítószer-mentes
- Hőkezeléssel tartósított
- 2 perc alatt kész
Elkészítési javaslat: A termék melegítés után azonnal fogyasztható. Az üveg tartalmát öntsük serpenyőbe és melegítsük fel tűzhelyen, vagy tányérra szedve helyezzük mikróhullámú sütőbe.
TIPP: Kanalazhatsz a tetejére tejfölt, szórhatsz rá friss petrezselyem zöldet vagy ehetsz mellé egy szelet ropogós, friss kenyeret.
Valódi alapanyagokból. Ez mit jelent?
Kerülnek minden olyan elterjed eljárást, ami csak az élelmiszer gyártók érdekeit szolgálják.
Például:
- ”Az ételekhez, amit neked kínálunk, ugyanúgy megvesszük azt a kókuszolajat, amit a bioboltokban te is megveszel. Nem használunk csak azért pálma olajat, mert az olcsóbb.
- Jó példa a Lecsós pulykagombóc-os ételünk. Ebben a gombócok ugyanúgy készülnek, mint otthon: igazi pulykahúsból, amit mi darálunk le. Nézd meg más hasonló termékeknél, valószínű, ilyesmit találsz helyette: “csontokról mechanikusan lefejtett hús”.
- Láthatod, hogy a húsos ételek első összetevője általában a hús, a zöldségeseké pedig a zöldségek. Sok hasonló termék összetevőinél legtöbbször első helyen a víz áll. (Megjegyzés: Az ételek összetevőinél csökkenő sorrendben kell felsorolni az összetevőket, aszerint mennyit használtak fel belőle. Ami elöl van, abból került a legtöbb a termékbe.)
- Azért jó ízűek a POLCZ-os ételek, mert jó alapanyagokból dolgozunk. Ezért nem kell használnunk aromákat, ízfokozókat. (Megjegyzés: Az aromák és ízfokozók azért terjedtek el, hogy palástolni tudják az ízetlen alapanyagokat, vagy olyan ízt kölcsönözzenek egy ételnek, amilyen alapanyagot soha nem is látott…),,
Ezeket az elveket követve tudnak olyan finom ételeket készíteni, mintha azok valóban otthon készültek volna.
Hogy kell azt érteni, hogy adalékmentes?
Ezek a receptek úgy készülnek, mint egy gondos háziasszony konyhájában, akinek fontos, milyen alapanyagokból főzi meg a család ebédjét. Nemcsak, hogy nem adnak az ételekhez adalékanyagot, de már a felhasznált összetevőket is úgy választják meg, hogy azokban se legyenek. A só ne legyen csomósodásgátlóval kezelve, a fűszer-keverékekben ne legyen ízfokozó, stb.
Hűtés nélkül eláll a polcon – tartósítószerek nélkül. Hogy lehetséges ez?
A biztonságos és gondos hőkezelésnek és a hermetikusan zárt csomagolásnak köszönhetően az adalékmentes ételek hűtés nélkül hónapokig elállnak a polcon. A Polcz termékeket csak hőkezeléssel tartósítják.
Ez az eljárás messze több odafigyelést, ellenőrzést és költséget igényel, mint a kémiai tartósítás. Azért találkozunk olyan sok élelmiszerben tartósítószerrel, mert használatuk egyszerűbb és olcsóbb is.
Összetevők:
zöldségek változó arányban (30%) /tarkabab (40%), kukorica (40%), sárgarépa/, ivóvíz, hámozott paradicsom (13%) /hámozott paradicsom, paradicsomlé/, darált füstölt tarja (10%) /sertéshús, étkezési só/, vöröshagyma, barna rizsliszt, sűrített paradicsom, kókuszolaj, ételecet, fűszerek, étkezési só
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 586 kJ / 141 kcal |
Zsír | 4,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,6 g |
Szénhidrát | 14,2 g |
amelyből cukrok | 2,2 g |
Rost | 4,4 g |
Fehérje | 6,8 g |
Só | 0,7 g |
Hozzáadott cukor nélkül. Csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Tartósítószert nem tartalmaz, ezért felbontás után azonnal fogyasztandó. | |
Bontatlan állapotban hűtést nem igényel, hőkezeléssel készült termék. | |
A termékben a fenti összetevőkön túl a következő allergének szándékosan nincsenek jelen, ugyanakkor szándékolatlan jelenléte nem zárható ki, mert vagy egy másik receptúránk tartalmazza (mint mustár, zeller, diófélék, mogyoró, szója, árpagyöngy) vagy valamely alapanyag beszállítónk gyártása során a keresztszennyeződés elméleti lehetősége fennáll (mint szezámmag). | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. |