Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Bio
- Vegán
- A szóján kívül nem tartalmaz más egyéb allergént
- Magas a fehérje tartalma
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Nem tartalmaz ízfokozót
- Mesterséges színezékektől és tartósítószerektől mentes
- Sokoldalúan felhasználható különféle ételek ízesítésnél
Tamari:
A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználás:
Ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Összetevők:
- 46,5% szójabab*
- Víz
- Só
*Ellenőrzött Ökolgóiai Gazdálkodásból
Az ellenőrzést végezte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Természetesen fermentált
Származási hely: Kína
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 301 kJ / 72 kcal |
Zsír | 0,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,0 g |
Szénhidrát | 8,0 g |
amelyből cukrok* | 0,7 g |
Fehérje | 9,7 g |
Só | 15,5 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! |
Felnyitás után hűtve tárolandó, 0-10 °C-on, napfénytől védett helyen! |