Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Bio
- Vegán
- A szóján kívül nem tartalmaz más egyéb allergént
- Magas a fehérje tartalma
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Nem tartalmaz ízfokozót
- Mesterséges színezékektől és tartósítószerektől mentes
- Sokoldalúan felhasználható különféle ételek ízesítésnél
Tamari:
A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználás:
Ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Összetevők:
- 46,5% szójabab*
- Víz
- Só
*Ellenőrzött Ökolgóiai Gazdálkodásból
Az ellenőrzést végezte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Természetesen fermentált
Származási hely: Kína