Naturmind tamari 500 ml
-
Elérhetőség:
Raktáron
- Szerezhető hűségpontok: 20
- Egységár: 5.979,92 Ft/kg
-
-
A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal (koji) oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, majd leszűrik, kicsapatják, pasztörizálják és kiszerelik.
Leírás
Összetevők: szójabab* (46,5%), víz só
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó! Felnyitás után hűtve tárolandó, 0-10°C-on.
Termékfülek
Paraméterek
| Tulajdonság | Érték |
|---|---|
| Átlagos tápérték 100 g termékben | |
| Energia | 301 kJ /72 kcal |
| Zsír | 0 g |
| amelyből telített zsírsavak | 0,g |
| Szénhidrát | 8 g |
| amelyből cukrok | 0,7 g |
| Fehérje | 9,7 g |
| Só | 15,5 g |
| Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
| Szóját, glutént, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben készült. | |
| Tárolás | száraz, hűvös helyen |