Samai Plantain chips lime 70 g
-
Elérhetőség:
Átmeneti készlethiány
- Szerezhető hűségpontok: 3
- Egységár: 6.132,29 Ft/kg
-
-
A plantain (főzőbanán) a banán egyik fajtája, melyet főzve, párolva és sütve is fogyasztanak. Magas tápanyagtartalma miatt alapélelmiszernek számít Dél-Amerika, Afrika és Ázsia számos partvidéki területén. Ropogós főzőbanán chips, mely kis adagokban, tengeri sóval és lime ízesítéssel készül. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem.
Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- 100%-ig természtes
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Hozzáadott cukor nélkül
- Transzzsírmentes
- Koleszterinmentes
- Olajos magoktól mentes
- Kukorica mentes
- GMO-mentes
- MSG (nátrium-glutamát)-mentes
- Kosher
A SAMAI Plantain chips prémium minőségű főzőbanánból készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek.
A banánokat természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután, átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek maradjanak. Miután megérkezik az üzembe, szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követően, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megőrizve a banán természetes ízét és tápanyagban dús jellegét.
A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megőrizzék a termék frissességét és kiváló minőségét.
Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a plantain kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma terméséből kerül kivonásra főzéssel és préseléssel. A folyamat során semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein, a pálmamagolajtól és a kókuszolajtól eltérően, kevesebb telített komponenst tartalmaz.
Mint, ahogy az összes növényi olaj, a palmolein is koleszterinmentes és, mivel nem igényel hidrogénezést, transzzsírmentes is. Tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin) gazdag. A vörös pálmaolaj a legjobb természetes béta-karotin (A-provitamin) forrás.
Az alábbi kulcsfontosságú tényezők alapján került kiválasztásra a palmolein a SAMAI termékek elkészítéséhez:
- A pálmaolajban található zsírsavak tökéletesen egyensúlyban vannak, így biztosítva, hogy az olaj magas hőfokon is stabil maradjon.
- Az olajpálmák azonos régióban, az ecuadori trópusokban, teremnek, mint a többi összetevő. Így friss olaj kerül felhasználásra, közben hozzájárulva a helyi gazdaság fejlődéséhez.
- Végül, de nem utolsó sorban, a felhasznált olaj a védett esőerdőkön kívül eső ültetvényekről származik. A pálmák zöld lombkoronával borítják be környezetüket, mellyel lehetővé teszik számos növény és élőlény kifejlődését. Szén-dioxid felvételükkel hatékonyabbak a levegő tisztításában, mint a szójabab ültetvények.
Összetevők: Főzőbanán (70%), nem hidrogénezett pálmaolaj, porított limelé (2,25%), tengeri só, antioxidáns: citromsav.
Származási ország: -
Termékfülek
Paraméterek
| Tulajdonság | Érték |
|---|---|
| Átlagos tápérték 100 g termékben | |
| Energia | 2373 kJ / 567 kcal |
| Zsír | 33.3 g |
| amelyből telített zsírsavak | 16,7 g |
| Szénhidrát | 60,0 g |
| amelyből cukrok | 0,0 g |
| Fehérje | 3,3 g |
| Só | 0,8 g |
| Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
| Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó. |