Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Nature Cookta pektin 80 g
1.369 Ft (1.078 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Nature Cookta pektin 80 g

1.369 Ft (1.078 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. május 20.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Külső raktáron
Szerezhető hűségpontok: 10
Egységár: 17.116,90 Ft/kg

A gyümölcsök befőzésénél az egyik legfontosabb szempont az eltarthatóság. A legtermészetesebb megoldás a tökéletes állagú dzsemek, lekvárok elkészítéséhez, ha a növényi pektint is adagolunk hozzá. Ezzel a természetes sűrítőszerrel/ adalékanyaggal többé nem ördöngősség a lekvárfőzés sem. Házilag készített gumicukorral kedveskedhetünk szeretteinknek, ha a Nature Cookta Special Pektint beszerezzük. Segítségével a lekvárfőzés is lerövidíthető, a hozzáadott édesítő pedig csökkenthető. A gyorsabb elkészítés lehetővé teszi, hogy a gyümölcsök tápértéküket is koncentráltabban megőrizzék.

Leírás

A pektin előfordulása

A növényi, természetes eredetű pektint kiváló sűrítőanyagként tartják számon. Koncentrációja más és más a különböző gyümölcsöknél. A kevésbé rostos gyümölcsök (málna, ribizli, eper) kevesebbet rejtenek magukban, mint a birsalma, szilva vagy a sárgabarack. Az élelmiszeriparban előszeretettel alkalmazzák az éretlenebb gyümölcsöket (savanykás almát), melyeknek a pektintartalma is még magasabb. Az érési folyamat során ez az érték azonban folyamatosan csökken. Gyakori a citrusfélékből való előállítása is. Henri Bracconot által 1825-ben feljegyzett pektin a kocsonyásodásért felel. Ezt a régiek is felismerték, amikor egy-egy befőzésnél az alacsonyabb pektin-koncentrációjú gyümölcsökhöz az állag javítása érdekében magasabb tartalmúakat adtak.

A pektin a konyhában

A tartósítás a tartósítószereken és a technikán is múlik. Ma már olyan fenomenális, természetes eredetű segédanyagok állnak a rendelkezésünkre, mint a Nature Cookta Special Pektin. A főzési idővel a gyümölcsök tápanyagértéke csökken. A rövidebb elkészítés miatt ez a termék megoldást jelenhet erre a problémára. Az egyik leghasznosabb konyhai alapanyaggal módfelett ízletes lekvárok, dzsemek, zselék készíthetőek. Ez az értékes heteropoliszacharid lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan elérjük a kívánt, kocsonyás állagot. Segítségével otthon is elkészíthetjük a gyerekek kedvencét, a gumicukrot.

A pektin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

A 2019.03.16. és utáni minőségmegőrzési idővel ellátott Nature Cookta Pektin termék már új alapanyagunk, mely még erősebb zselésítő hatással rendelkezik, s még gazdaságosabb kiszerelést jelent! Így már kevesebb pektin hozáadásával is elérhetjük a kívánt állagot. Míg korábban 80 gramm Nature Cookta Special Pektin körülbelül 11-16 kilogramm gyümölcshöz volt elegendő, addig most akár 20-25 kg-hoz is elégséges. A felhasznált mennyiség függ személyes ízlésünktől, hogy milyen állagú finomságot is szeretnénk készíteni, valamint attól is, hogy milyen gyümölcs a nyersanyagunk hozzá

Összetevők : 100% citruspektin

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 888 kJ / 212 kcal
Zsír 0,0 g
amelyből telített zsírsavak <0,01 g
Szénhidrát 50,0 g
amelyből cukrok* 50,0 g
Rost 80,0 g
Fehérje 3,0 g
7,5 g
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Tárolás Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek