Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Bio
- Vegán
- IR-barát
- Magas a fehérje és rost tartalma
- Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag
- Tartósítószer-mentes
- Glutént tartalmaz!
Érdekességek az rozsról:
A rozs az egyik „legfiatalabb” gabonánk, csupán I. e. 3. században kezdődött a termesztése. Sokáig csak a nagyon szegény rétegek fogyasztották, az éhezés elkerülése érdekében. Kedvező élettani hatásait csak később fedezték fel és „felfutása” jelenleg is tart.
Legnagyobb jelentősége a liszt- és kenyérgyártásban van, de a rozst felhasználják szeszes italok készítéséhez, illetve állati takarmányként is.
Gluténérzékenyek nem fogyaszthatják! A rozs ugyan nem tartalmaz glutént, de secalin nevű fehérjéje kiválthatja az érzékenységet, ezért lisztérzékenység esetén rozs és abból készült termékek sem fogyaszthatók.
Felhasználás:
Megfőzve köretként vagy kásaként fogyasztható. Érdemes előző este kétszeres mennyiségű vízben vagy zöldséglében felforralni, majd letakarva puhulni hagyni egész éjjel. Így a főzési ideje jelentősen lecsökkenthető (15-20 perc). Nem lesz olyan puha, mint a rizs, de ez az összes gabonára jellemző, nem csak a rozsra.
Összetevők:
- 100% rozs*
*Ellenőrzött Ökolgóiai Gazdálkodásból
Az ellenőrzést végezte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Származási hely: Ausztria
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 1404 kJ / 333 kcal |
Zsír | 2,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 63,0 g |
amelyből cukor* | 0,9 g |
Fehérje | 10,0 g |
Rost | 13,0 g |
Só | 0,01 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! |