Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Szafi Reform zsírszegény holland kakaópor (10-12% kakaóvaj tartalom) 200 g
1.123 Ft (884 Ft + ÁFA)

Szafi Reform zsírszegény holland kakaópor (10-12% kakaóvaj tartalom) 200 g

1.123 Ft (884 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: (3)
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 5.613,40 Ft/kg
A kitűnő minőségű Szafi Reform holland kakaópor zsírcsökkentett, így mindössze 10-12%-os a kakaóvaj tartalma. A cukrozatlan kakaópor, amilyen ez is, az IR étrendben „nem számolós” alapanyagnak számít. A kakaópor a kakaó legtápanyagdúsabb alakja, az egyik legtöbb antioxidánst tartalmazó étel. Hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez, még az alvás minőségére is kedvező hatással van.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Paleo
  • Szuperélelmiszer
  • Középbarna színű
  • Zsírcsökkentett
  • 10-12%-os kakaóvaj tartalom
  • IR barát termék
  • Gazdag antioxidánsokban
  • Magas a rost és fehérje tartalma
  • Gluténmentes
  • Cukormentes
  • Tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, B12-, C-, D- és E-vitamint
  • Remek kalcium, kálium, magnézium, vas, foszfor, réz, szelén és cink forrás
  • Élénkítő hatású, serkenti az agy működését
  • Hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez
  • Sokoldalúan felhasználható

Mitől holland a kakaópor?

Két féle kakaópor létezik a feldolgozatlan és a feldolgozott holland kakaópor. A feldolgozatlan kakaópor savas kémhatású, kesernyés, fanyar citrusos gyümölcsökre jellemző ízű pirosas-barna színű. Hollandiában találták fel azt az eljárást*, amivel a kakaópor kakaóvaj tartalmát felére tudták csökkenteni, és kálium-karbonát (alkalizálás) segítségével semlegesíteni. A holland kakaó, így kapta meg a már jobban ismert formáját. Azaz a gazdagsötét barna színét, és bársonyos, lágy földes, fás ízét. Az eljárással a kakaópor feldolgozása is kedvezőbbé vált, ami forradalmasította a csokoládé készítést.

*1828-ban Coenraad Johannes van Houten holland kémikus és csokoládé készítő apja (Casparus van Houten) hidraulikus prését kombinálta az általa felfedezett, a kakaó holland típusú alkalizációjával.

Sütési praktikák:

A holland kakaópor semleges, míg a természetes kakaópor savas kémhatású, így a következőképpen érdemes kombinálni az egyes adalékanyagokkal.

Sütőpor - holland kakaó

Szódabikarbóna – természetes kakaópor

Sütőpor és szódabikarbóna – a receptnek megfelelően a holland és a természetes kakaópor keveréke

Összetevők:                                          

  • 100% zsírszegény kakaópor

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2021. 04. 10. -
2020. 11. 26. -
2020. 08. 02. -
Igazolt vásárlás
Mint minden Szafis termék, ez is remekül beépíthető bármilyen diétába, nagyon finom desszerteket készíthetünk belőle.

Youtube videók