Csíráztatás: Tegyünk 1-2 evőkanál lucernamagot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20 °C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek.
Mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 5-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Felhasználás: A lucernacsíra zsenge növény ízű.
Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, lucernacsíra zsenge növény ízű. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, magas a fehérjetartalma. Roboráló- és lúgosító hatású. Kiváló műzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben. Tipp: ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.
+36-1/887-9253 (8-16 között)
info@naturreform.hu
4031 Debrecen, István út 149.