Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
NaturGold Bio alakor ősbúza gersli (gyöngy) 500 g
728 Ft (573 Ft + ÁFA)

NaturGold Bio alakor ősbúza gersli (gyöngy) 500 g

728 Ft (573 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 1.455,30 Ft/kg

Kóstolj bele az ősi ételek ízvilágába!

Az alakor gyöngyként ismert hántolt ősbúza szemek selymesen lágy ízével valódi gasztronómiai csodát varázsolhatsz, ha levesbetétként, köretként, rakott és töltött ételekbe, vagy salátaként készíted el.

Kétszeres mennyiségű vízben, 10-15 perc főzés alatt elkészül.

Miért érdemes ezt választani a tisztított gabonaszemek (Bio alakor ősbúza főzésre, sütésre) helyett?

A két termék között az a különbség, hogy a gersli – minként a más gabonákból, például árpából készült gerslik is – hántolva, felszínük koptatva/érdesítve van. Ezáltal vízbe téve könnyebben megszívják magukat nedvességgel, hamarabb megpuhulnak, megduzzadnak.
Így az alakor ősbúza gerslink 10-15 perc főzési időt igényel, míg az érdesítés nélküli változat legalább 50 perc főzés után lesz puha, fogyasztható.

Leírás

Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek