Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Glutén-, tej-, tojás-, szója- és kukoricamentes
- 100%-ban vegán, természetes alapanyagokból készül
- Cirok-, köles-, barnarizsliszt és útifű maghéj liszt az alapja
- Magas rosttartalmú, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Omlós, jól formázható tésztát eredményez – nem esik szét sütés után
- Ideális édes és sós pitékhez, quiche-hez, kekszhez, muffinhoz
- Könnyen elkészíthető, nem igényel különleges eszközt vagy technikát
- Mellékízmentes, finom ízvilág jellemzi
- 1 kg-os kiszerelés, praktikus otthoni sütéshez
- Érzékenyeknek, vegánoknak és egészségtudatos családoknak is ajánlott
Miért érdemes a la Blanka termékeket választani?
Mert kompromisszumok nélkül nyújtanak gazdaságos megoldást a finom, mentes otthoni sütéshez nagyobb mennyiségben is. A természetes, allergénmentes alapanyagok gondosan összeállított keveréke garantálja a kiváló ízt és állagot, legyen szó pitéről, muffiról vagy más süteményről. A lisztkeverékek egyszerűen használhatók, sokféle recepthez illenek. A la Blanka azok választása, akiknél a minőség és az egészség kéz a kézben jár.
Receptek:
Gyümölcsös pite recept:
Alábbi mennyiségből egy darab 25 cm átmérőjű ~ 8 szeletes pite süthető.
Hozzávalók:
200 gr Pite lisztkeverék, 70 gr kókuszvirágcukor (diéta és ízlés szerint cserélhető) 3 gr szódabikarbóna, egy csipet fahéj, vanília örlemény vagy aroma.
55 gr olvasztott kókuszolaj, 11 gr almaecet, 330 gr víz.
Elkészítés:
Száraz és folyékony hozzávalókat egy tálban összekavarjuk majd kókuszolajjal kikent pite formába öntjük. Ezután a nyers pite tésztánkra ízlés szerinti mennyiségű
meggyet/szilvát/szedret/barackot vagy bármilyen kedvenc gyümölcs kombinációnkat tesszük. Előmelegített sütőben 170 fokon légkeverésen 20-25p sütjük.
Csokis muffin recept:
Alábbi mennyiségből 12 db muffin süthető.
Hozzávalók:
200 gr Pite lisztkeverék 70 gr kókuszvirágcukor (diéta és ízlés szerint cserélhető)100gr csokicsepp , 12 gr kakaópor, 3 gr szódabikarbóna 50 gr olvasztott kókuszolaj,
11 gr almaecet, 330 gr víz
Elkészítés:
Száraz és folyékony hozzávalókat egy tálbanösszekavarjuk majd muffin formákba kanalazzuk. Ezután előmelegített sütőben 165 fokon légkeverésen 10-15 percig sütjük.
Összetevők:
Cirokliszt, Kölesliszt, Barnarizsliszt, Útifű maghéj liszt
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1452 kJ / 347 kcal |
Zsír | 2,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 68,3 g |
amelyből cukrok* | 0,03 g |
Rost | 4,7 g |
Fehérje | 9,0 g |
Só | 0,01 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |