Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Glutén-, tej-, tojás-, szója-, kukorica- és burgonyamentes
- 100%-ban vegán, adalékanyagoktól és hozzáadott cukortól mentes
- Természetes alapanyagokból: barnarizsliszt, kölesliszt, tápióka, útifű maghéj, aranylenmagliszt
- Magas rosttartalmú, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Tökéletes kelt tésztákhoz: pogácsa, pizza, csiga, kifli, bagett, kalács
- Könnyen kezelhető, jól formázható tésztát eredményez
- Puha, foszlós állag, mellékíz nélkül
- Egyszerű elkészítés: csak víz, olaj/margarin, élesztő és só szükséges
- Cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek is ajánlott
- 1 kg lisztkeverékből több adag péksütemény is készíthető otthon, gyorsan és megbízhatóan
Miért érdemes a la Blanka termékeket választani?
Mert természetes, allergénmentes összetevőkkel nyújtanak gazdaságos megoldást a mindennapi, nagyobb mennyiségű sütéshez. A 25 kg-os lisztkeverék könnyen kezelhető, nem igényel különleges eszközöket vagy tudást, mégis puha, foszlós, ízletes péksüteményeket eredményez. Ideális választás érzékenyeknek, vegánoknak és tudatos családoknak. A la Blanka a nagyobb adagban is minőségi, mentes sütés biztos alapja.
Receptek:
Hozzávalók: 330g liszt, 330g langyos víz, 7g porélesztő, 7g só, 10g margarin vagy olivaolaj.
– a margarin és olívaolaj ízlés szerint elhagyható
Elkészítés: A száraz alapanyagot összekeverjük egy tálban. Ezután a langyos vizet és a margarint hozzáadjuk. Gépi dagasztóval 5 percig dagasztjuk,vagy kézzel dagasztjuk
egy tálban amíg összeáll.
Bagett, Kifli esetében a tálból kivéve 6 részre osztjuk a tésztát és megformázzuk bagett vagy kifli alakúra.Ezután meleg helyen 30 percet kelesztjük.
Amikor megkelt, közvetlen a sütés előtt lekenjük olivaolajjal. 220 fokon légkeverésen előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni.
Pizza esetében a tésztát dagasztás után három részre osztjuk és kör alakban kinyújtjuk. Tepsire helyezük és meleg helyen 30percig kelesztjük.Miután megkelt lekenjük olivaolajjal és
megkenjük paradicsom szósszal és feltétekkel.220 fokon 13-15 percig sütjük őket, amíg szépen lepirulnak.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Pogácsa esetében a tésztát dagasztás után 2 cm vastagra kinyútjuk bevágjuk és kiszaggatjuk. Tepsire hellyezük majd meleg helyen 20 percig kelesztjük.
Miután megkelt, lekenjük olivaolajjal és megszórjuk sajttal. 220 fokon alsó-felső fokozaton 12-14 percig sütjük amíg szépen lepirulnak.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Csiga esetében só helyett 10g édesítőt rakunk a tésztába. Dagasztás után a tésztát téglalap alakúra elnyújtjuk. Lekenjük olajjal és megszórjuk a kedvenc feltétünkkel.
Szorosan feltekerjük, majd az egész rudat újból leolajjozzuk és 3 cm szélesen felszeleteljük. A csigákat tepsire helyezzük majd óvastosan tenyérrel lenyomjuk őket és hagyjuk
meleg helyen kelni 20 percig. Előmelegített sütőben 220 fokon légkeverésen 12-15 percig sütjük.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Összetevők:
Barnarizsliszt, Tápiókaliszt, Kölesliszt, Útifű maghéj liszt, Aranylenmagliszt
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1435 kJ / 343 kcal |
Zsír | 2,54 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 67,0 g |
amelyből cukrok* | 1,6 g |
Rost | 6,6 g |
Fehérje | 8,2 g |
Só | 0,02 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |