Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Paleo
- Gluténmentes
- Tápanyagokban gazdag, méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek
Érdekesség:
A világ mogyorótermésének 60%-a Törökország Fekete-tengeri térségéből származik (összesen 650-700 ezer hektár ültetvény). A törökmogyorót Augusztusban, többnyire kézzel szüretelik, majd a még héjas mogyorószemeket szétterítik száradni. Száradást követően a mogyoró héját hántológéppel eltávolítják és így a termés készen áll a feldolgozóüzembe történő elszállításhoz. Az üzemben a terméket a váákumcsomagolják majd ezt követően frissen értékesítik vagy pörkölik, (igény szerint) aprítják, végül feldolgozott formában értékesítik. A GabiJó granolákban található törökmogyoró többnyire hazai termés, kisebbrészt török importból származik.
Összetevők:
- 100% törökmogyoróbél
Származási hely: Magyarország-Törökország