Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Paleo
- Gluténmentes
- Jelölendő allergént nem tartalmaz
- Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz
- 100 g termék 50 g gyümölcs felhasználásával készült.
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Csökkentett energiatartalmú
- Csökkentett szénhidráttartalmú
- Tartósítószer- és színezék mentes
- Hőkezeléssel van tartósítva
JAVASLAT: Kizárólag száraz, tiszta evőeszközökkel érintkezzen a lekvár, ne nyúljunk bele vizes, vajas, morzsás kanállal vagy késsel. A felhasználás után a fedelet szorosan visszacsavarva, mielőbb tegyük vissza a hűtőbe a terméket. A penészgomba elszaporodását a nedves, „szennyezett eszköz”, ill. a nem megfelelő zárás könnyen elősegíti.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Levendulás meggy-málna lekvárunk édesítésére szőlőmustot használunk, így természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Hasonlóan többi lekvárunkhoz, ez az íz is tartósítószerek, állományjavítók és aromák felhasználása nélkül készült.
A zamatos gyümölcsről
A málna az egyik legnépszerűbb bogyósunk. Nagy előnye, hogy aromáját akár főzve is megtartja, puha szerkezetének köszönhetően a szájban szinte elolvad.
Ennél a lekvárunknál a málna mellé méltó társat kerestünk. Választásunk a meggyre esett, hiszen a hasonló szüretelési időszak mellett, a meggy mélybordó színe és savassága tovább fokozza az összhatást. Szeretjük az édes meggyet, így készítményeinkben is helyet biztosítottunk neki, meggy-málna lekvárunkhoz az alapot ő adja. A sötétpiros színű, bő leve kellemesen édes-savas, mellette a málna zamata és a levendula aromája jól tud érvényesülni. Előszeretettel használjuk az érdi bőtermő fajtát, melynek gyümölcse közepesen nagy, héja sötét kárminpiros színű, húsa közepesen kemény, finoman rostos, leve átlagosan „fest”.
Ennél a lekvárnál is nagyon fontos szempont a rövid ideig tartó, kíméletes főzés, hogy a málna – amennyire csak lehet – megőrizze eredeti állagát a meggyvelőben. Hogy ezen a lekvárunkon is csavarjunk egy kicsit, óvatosan megszórtuk levendulavirággal. A végeredmény? Egy ízletes készítmény, ahol a gyümölcsök zamatát áthatja a levendulavirág illata.
Összetevők: szőlőmust sűrítmény, meggy (40%), málna (10%), ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény, szárított levendulavirág.
Származási hely: Magyarország