Leírás
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, akár tojásmentes, szójamentes, kukoricaliszt-mentes, kukoricakeményítő-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, élesztő mentes, akár vegán és növényi alapú ételek panírozásához, gombócokhoz, süteményekhez, fasírtok készítéséhez. Annak ellenére, hogy magas rost-, és fehérjetartalommal rendelkezik, IR és cukorbeteg diétában szigorúan gyors felszívódású szénhidrátként számolandó!
Elkészítési javaslat:
KROKETT RECEPT:
10 g Sütésmentes gluténmentes panírmorzsa
200 g Sütésmentes fánk-lángos lisztkeverék
4 g Himalája só
csipet fekete őrölt tarkabors
200 g meleg víz
kókuszolaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
A kroketthez keverjük össze a lisztkeveréket a fűszerekkel és a vízzel. Osszuk 12 darab egyforma részre és nedves kézzel formázzunk belőlük kroketteket. Forgassuk meg zsemlemorzsában és bő, forró olajban süssük ki.
Összetevők: ivóvíz, aranylenmagliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, bambuszrost, étkezési só, szódabikarbóna, guargumi
Származási hely: Magyarország