A bio olívaolaj előállításához az olajfákatat esővízzel és természetes trágyával táplálják.. Az olívabogyókat finoman, kézzel szedik, így kiváló minőségű olajat állítanak elő, jobb ízzel és aromával.
A Tunéziából származó bio olívaolaj gazdag antioxidánsokban és E-vitamin. Az olajat hidegen történő sajtolással állítják elő, hogy megőrizze érzékszervi minőségét és egyedi gyümölcsös ízét.
A legújabb tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy az olívaolaj hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek, az emésztőrendszeri problémák, a cukorbetegség megelőzéséhez és elősegítheti a sejtek oxidációját.
Az olajsav, az olívaolaj fő összetevője növeli a jó koleszterin (HDL) szintjét azáltal, hogy az artériákban lerakódott rossz koleszterint a májba szállítja, ahonnan ki tud ürülni, így csökken az artériás trombózis és a szívroham kockázata.
Ezen túlmenően, az ERŐS ANTIOXIDÁNS-tartalmának köszönhetően, beleértve a szterolokat, tokoferolokat és vitaminokat (különösen az E-vitamint), az olívaolaj segít a szabad gyökök eltávolításában és a sejtmembrán megerősítésében. Fogyasztása elsősorban gyermek- és időskorban ajánlott.
|