Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
BiOrganik Bio Puffasztott Amaránt 100 g
664 Ft (563 Ft + ÁFA)

BiOrganik Bio Puffasztott Amaránt 100 g

664 Ft (563 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 6.638,80 Ft/kg

Az amaránt szénhidráttartalma alacsonyabb, fehérje- és zsírtartalma pedig magasabb, mint a legtöbb gabonának és álgabonának. Fehérje összetétele kedvező, az esszenciális aminosavak közül lizint tartalmaz nagy mennyiségben, ami a többi gabona mellett különlegessé és hasznossá teszi. A zsírsavak közül a többszörösen telítetlenek dominálnak. Az amarant vastartalma kiemelkedő a gabonák közül. E mellett kalcium, magnézium és cink tartalma is figyelemreméltó. Az amaránt nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Bio
  • Vegán
  • Allergénmentes
  • Magas a fehérje és rost tartalma
  • Szénhidráttartalma az egyik legalacsonyabb a gabonák és álgabonk között
  • Magas a vas, kalcium, magnézium és a cink tartalma
  • Tartalmaz ún. antinutritív anyagat*

Érdekességek az amarántról:

Dél-Amerikából származó álgabona, amelyet már többezer évvel ezelőtt is ismertek és termesztettek, de csak cc. 40 éve figyeltek fel kimagasló beltartalmi értékeire.

Az amarant szénhidráttartalma alacsonyabb, fehérje- és zsírtartalma pedig magasabb, mint a legtöbb gabonának és álgabonának. Fehérje összetétele kedvező, az esszenciális aminosavak közül lizint tartalmaz nagy mennyiségben, ami a többi gabona mellett különlegessé és hasznossá teszi. A zsírsavak közül a többszörösen telítetlenek dominálnak.

Rosttartalma magas, ami segíti az emésztést és lassítja a szénhidrátok vércukorszint-emelő hatását, illetve székrekedés esetén is kedvező hatású.

Az amarant vastartalma kiemelkedő a gabonák közül. E mellett kalcium, magnézium és cink tartalma is figyelemreméltó.

*Kevésbé kedvező, hogy az amarant tartalmaz néhány úgynevezett antinutritív anyagot, amelyek gátolják néhány értékes tápanyag emésztését és hasznosulását. Ilyen például az oxálsav és a fitinsav, amelyek a kalcium és a foszfor felszívódásának szabnak gátat.

Az amarant nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Felhasználás: Kb. 15-20 perc alatt megfő, kétszeres mennyiségű vízben.

Fogyasztható köret- vagy kásaként, de felhasználható töltött, rakott ételek és sütemények készítéséhez is. Mivel az íze alapvetően semleges, sós és édes fogások is készíthetők belőle.

Összetevők:

  • 100% amaránt*

*Ellenőrzött Ökolgóiai Gazdálkodásból
Az ellenőrzést végezte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
 

Származási hely: Németország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek