Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Paleo
- Allergénmentes
- 100% zöldség
- Liofilizált
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- 1 csomagban mindössze 41 kcal található
- Élelmi rostban és fehérjében gazdag
- Nem tartalmaz ízfokozót
- Mesterséges színezékektől és tartósítószertől-mentes
10 meggyőző ok, hogy miért kell kipróbálnod a VitaLio BroccoLio liofilizált brokkolit:
- Ízletes, tápláló és szuperegészséges.
- 100% zöldség, nincs titkos összetevő.
- Pillekönnyű, bárhova egyszerűen magaddal viheted.
- Ropogós, zamatos és nagyon finom.
- Nassolás bűntudat nélkül.
- Ásványi anyagokban, vitaminokban és rostokban gazdag, így segít, hogy egészségesnek és energikusnak érzed magad
- Glutén-, és laktózmentes
- Variáld kedvedre. Eheted ropogtatnivalóként, de hozzáadhatod müzlihez, joghurthoz, mindig kipróbálhatsz valami újat.
- Adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes
- Természetesen alacsony kalóriatartalmú
Mi az a fagyasztva szárítás (liofilizálás) és hogyan működik?
A liofilizálás vagy fagyasztva szárítás napjaink legkíméletesebb tartósítási eljárásának számít, a lényege röviden, hogy a tartósítani kívánt élelmiszerből lassan, fokozatosan eltávolítják a nedvességet. A folyamat első részében lefagyasztják a feldarabolt, megtisztított zöldségeket, gyümölcsöket, majd egy speciális liofilizáló kamrában a nyomás csökkentésével vákuumot idéznek elő, így a jégkristályok nem folyékony, hanem gáz halmazállapotúvá változva távoznak el a hőmérséklet fokozatos emelése mellett. További, szobahőmérséklet közelire történő melegítéssel a maradék vizet is eltávolítják, így a termék ropogós lesz. Ellentétben az aszalással, a szárítás lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten megy végbe, ennek köszönhetően az értékes tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok körülbelül 95%-ban megmaradnak a liofilizált termékekben.
A víztartalom eltávolításának köszönhetően a liofilizált termékek nem romlandók, szobahőmérsékleten, bontatlan, sértetlen csomagolásban hűtés nélkül hosszú időn keresztül megőrzik minőségüket.
Összetevők:
- 34% okra
Az okra egy trópusi zöldség, amelynek számos pozitív egészségügyi hatása van. Nagyon magas rosttartalma biztosítja az egészséges bélmozgásokat, így segíti az emésztést, hozzájárulhat a cukorbetegség megelőzésében, és gátolja a koleszterin felszívódását a szervezetben. Az okrát évszázadok óta használják Indiában, Pakisztánban, Afrikában, a Földközi-tenger partvidékén, de közkedvelt az Egyesült Államok déli államaiban is.
- 33% zöldbab
A zöldbab viszonylag kevés szénhidrátot és fehérjét tartalmaz, ezért a fogyókúrázók közkedvelt eledele. Ahogy az okrának is, a zöldbab élelmirost tartalma is igen magas, és nagyon sok vitamin (B1, B2, C) is megtalálható benne. A zöldbab az egyik legjobb zöldség a cukorbetegek számára, hiszen szabályozza az inzulin jelenlétét a vérben.
- 33% zöld spárga
A zöldspárgát már az ókori görögök is a gyógyhatása miatt fogyasztották. Nagy mennyiségben tartalmaz rostot, vitaminokat (A, B1, B2, C, E), folsavat és aminosavat is. Nagyon alacsony cukortartalmú, és szénhidráttartalmú. Vízhajtó hatású, ezért a keringésre is jótékony hatással van, valamint segíti a szervezet méregtelenítését.