Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Szafi Reform Vadas szósz alap 80 g
1.123 Ft (884 Ft + ÁFA)

Szafi Reform Vadas szósz alap 80 g

1.123 Ft (884 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: (4)
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 14.033,50 Ft/kg

Minőségét megőrzi:2024.03.08

A vadas szósz alap 100%-ban természetes, növényi alapanyagokból készül, húsokhoz, zöldségekhez egyaránt felhasználható. Az alapszósz gyorsan és könnyen elkészíthető utólagos fűszerezés nélkül. Glutén-, tej-, tojás-, szója- és kukoricamentes, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ahogy adalékanyagokat sem. Beilleszthető paleo, vegán, IR és valamennyi allergéntől mentes diétába.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Paleo
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • Szójamentes
  • Kukoricamentes
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Gyorsan elkészíthető
  • Tartósítószer- és mesterséges színezéktől mentes

Felhasználási javaslat

Vadas recept (paleo)

Hozzávalók:

  • 800 g hús  (pl. marha, pulykacomb)
  • 2 ek. kókuszolaj 
  • 80 g Szafi Reform vadas szósz alap 
  • 80 g kókuszkrém
  • 10 g 100%-os citromlé 
  • 10 g édesítetlen natúr mustár (pl. dijoni)
  • 6 dl víz

Elkészítés:

  1. A csíkokra vágott húst a kókuszolajon megpároljuk. 
  2. Ha a hús túl sok levet engedne, öntsük le róla! (Marhahús esetén addig pirítsuk a húst, míg el nem párolog az összes víz)
  3. Közben a vízben keverjük el a mustárt, citromlevet, kókuszkrémet és vadas alapot.
  4. A hőfokot lejjebb véve (villanytűzhelyen 9-esről 6-os, 7-es fokozat) kb. 40-50 percig főzzük fedő nélkül, időnként megkeverve.

Vadas recept (vegán)

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán (fél karikákra vágva)
  • 80 g Szafi Reform gluténmentes vadas alap
  • 80 g kókuszkrém
  • 15 g 100%-os citromlé
  • 10 g édesítetlen mustár (pl. dijoni)
  • 5.5-6 dl víz

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb fazékba tegyük fel a félbe vágott padlizsán karikákat a kikevert vadas alappal (víz, vadas alap, mustár, citromlé, kókuszkrém) majd lassú tűzzön, fedő alatt főzzük, sűrűn megkevergetve kb. 20 percig.
  2. Frissen facsart citromlével ízesítsük még utólag, ha édesnek találjuk!

Összetevők:

  • Zöldségek (sárgarépa, paszternák gyökér, petrezselyem gyökér és levél, vöröshagyma, zeller gyökér és levél, póréhagyma, fokhagyma, pritamin)
  • Tápiókakeményítő
  • Édesítőszer (eritrit)
  • Pirospaprika
  • Füstölt paprika
  • Feketebors.

Származási hely: Magyarország

Vélemények

5.00
4 értékelés
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2021. 05. 13. -
Könnyű vele dolgozni, ízletes, krémes alap.
2020. 12. 21. -
Igazolt vásárlás
Könnyen elkészíthető, finom poralap. Főleg édesburgonya krémlevest és gombapörköltöt szoktam készíteni vele.
2020. 11. 26. -
2020. 07. 23. -
Igazolt vásárlás
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető.

Ezeket láttad már?