Szafi Free Ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 5000 g
- 
    Elérhetőség:
    
        Raktáron
 - Szerezhető hűségpontok: 128
 - Egységár: 3.815,36 Ft/kg
 - 
        
 - 
        
A lisztkeverékből ropogós kérgű, belül puha és több nap után is finom kenyeret lehet sütni gyorsan és egyszerűen, élesztő hozzáadása nélkül. A lisztkeveréket összetett ételérzékenyek is fogyaszthatják, de ajánlott vegán, diétás és kiegyensúlyozott étrendekbe egyaránt, továbbá azok számára, akik eddig nem mertek/tudtak kenyeret sütni. A Szafi Free termékcsalád 2018-ban elnyerte az Év Terméke Díjat a gluténmentes alapanyagok kategóriában.
*A kép csak illusztráció
       
	
       
	
       
	
       
	
       
	
       
	
 
Leírás
Mit érdemes tudni róla?
	
- Vegán
 - Gluténmentes
 - Tejmentes
 - Tojásmentes
 - Szójamentes
 - Maglisztmentes
 - Élesztőmentes
 - Cukormentes
 - Kukorica-, burgonya - és rizsmentes
 - Hozzáadott cukor- és édesítőszermentes
 - Hozzáadott olajtól mentes
 - Zsírszegény
 - Kelesztést nem igényel
 - Egyszerű, gyors receptek
 - Rostban gazdag
 - Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
 
Recept
Ropogós héjú illatos házi cipó
Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez)
- 270 g Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
 - 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
 - 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
 - 300 g langyos víz
 - ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.
 
Elkészítés:
- A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
 - 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
 - 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
 - Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
 - Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
 - Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.
 
Megjegyzés:
Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
	1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
	2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
	3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyértésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!
Összetevők:
- Kölesliszt
 - Hajdinaliszt
 - Tápióka keményítő
 - Rostkeverék (útifűmaghéj liszt, bambuszrost)
 - Térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát)
 - Savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
 
Származási hely: Magyarország
Termékfülek
Paraméterek
| Tulajdonság | Érték | 
|---|---|
| jellege | lisztkeverék | 
| Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben | |
| Energia | 1426 kJ / 338 kcal | 
| Zsír | 2,4 g | 
| amelyből telített zsírsavak | 0,4 g | 
| Szénhidrát | 63,9 g | 
| amelyből cukrok* | 0,3 g | 
| Rost | 14,2 g | 
| Fehérje | 8,1 g | 
| Só | 0,0 g | 
| *A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
| Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található cimkét. | |
| A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! | |
| Tárolás | száraz, hűvös, helyen |