Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Szafi Free Ropogós kérgű  hajdinás házikenyér lisztkeverék 500 g
1.962 Ft (1.663 Ft + ÁFA)

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 500 g

1.962 Ft (1.663 Ft + ÁFA)
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 3.923,97 Ft/kg

Minőségét megőrzi:2024.02.22

A lisztkeverékből ropogós kérgű, belül puha és több nap után is finom kenyeret lehet sütni gyorsan és egyszerűen, élesztő hozzáadása nélkül. A lisztkeveréket összetett ételérzékenyek is fogyaszthatják, de ajánlott vegán, diétás és kiegyensúlyozott étrendekbe egyaránt, továbbá azok számára, akik eddig nem mertek/tudtak kenyeret sütni. A Szafi Free termékcsalád 2018-ban elnyerte az Év Terméke Díjat a gluténmentes alapanyagok kategóriában.

                                         

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • Szójamentes
  • Maglisztmentes
  • Élesztőmentes
  • Cukormentes
  • Kukorica-, burgonya - és rizsmentes
  • Hozzáadott cukor- és édesítőszermentes
  • Hozzáadott olajtól mentes
  • Zsírszegény
  • Kelesztést nem igényel
  • Egyszerű, gyors receptek
  • Rostban gazdag
  • Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz

Recept

Ropogós héjú illatos házi cipó

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez)

  • 270 g Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
  • 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
  • 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
  • 300 g langyos víz
  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

  1. A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
  2. 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
  3. 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
  4. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  5. Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
  6. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

Megjegyzés:

Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyértésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

Összetevők:

  • 53% hajdinaliszt
  • Tápióka keményítő
  • Kölesliszt
  • Útifűmaghéj liszt
  • Bambuszrost
  • Térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát)
  • Savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Származási hely: Magyarország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek