Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g
3.137 Ft (2.659 Ft + ÁFA)

Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g

3.137 Ft (2.659 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: (3)
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 3.137,03 Ft/kg

A lisztkeverékből finom, karobos muffinok, piskóták és gofrik születhetnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az így készült sütemények ízét és állagát még különlegesebbé tehetjük némi csokoládé, aszalvány vagy friss gyümölcs hozzáadásával. Vegánok, ételérzékenyek és kakaóbabra allergiások is bátran fogyaszthatják. A Szafi Free termékcsalád 2018-ban elnyerte az Év Terméke Díjat a gluténmentes alapanyagok kategóriában.

                             

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • Szójamentes
  • Élesztőmentes
  • Kakaómentes
  • Kukorica-, burgonya - és rizsmentes
  • Hozzáadott cukor- és édesítőszermentes
  • Zsírszegény
  • Kelesztést nem igényel
  • Egyszerű, gyors receptek
  • Rostban gazdag
  • Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
  • Tartósítószer-, mesterséges színezéktől- és ízfokozótól mentes

Karobos-gyümölcsös muffin recept:

Hozzávalók (12 db. gyümölcsös muffinhoz):

  • 250 g Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztkeverék
  • 170 g langyos víz
  • 25 g 100%-os citromlé
  • 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
  • 250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs
  • 100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.)
  2. Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el.
  3. Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
  5. Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés:

  • A megadott recept a víz mellett a gyümölcsből származó folyadékkal is számol, így ha nem tudunk bele gyümölcsöt rakni 10-20 g vízzel pótolhatjuk annak nedvességtartalmát és kerülhetjük el a tészta szárazságát.
  • Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
  • A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.

Összetevők:

  • Hajdinaliszt
  • Tápióka keményítő
  • Kölesliszt
  • 12% karobpor
  • Térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát)
  • Savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
  • Aroma (vanillin kristály)

Származási hely: Magyarország

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 05. 19. -
Igazolt vásárlás
Nagyon fínom. Könnyen elkészíthető. Gyümölcsökkel különösen ízletes.
2020. 08. 14. -
Igazolt vásárlás
Nagyon finom! Egymás után két adagot is megsütöttünk, mi raktunk bele két érettebb banánt a meggy mellé. Nagyon addiktív, mindemellett rendkívül gyorsan elkészíthető. Megéri!
2019. 10. 30. -
Igazolt vásárlás
A családom kedvenc vegán "túró" rudi tortája készül belőle egy héten egyszer biztos. Imádjuk, pillanatok alatt kész van belőle a piskóta

Ezeket láttad már?