Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
1.798 Ft (1.524 Ft + ÁFA)
Kiszerelés
Menny.:db

Elmaradhatatlan lisztkeverék azok konyhájából, akik expressz gyorsasággal készítenének gluténmentes édes és sós ,,kelt” tésztákat.  Sokoldalúan felhasználható, tápanyagban gazdag, mindemellett vegánok és ételérzékenyek is bátran fogyaszthatják. A Szafi Free termékcsalád 2018-ban elnyerte az Év Terméke Díjat a gluténmentes alapanyagok kategóriában.

Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.798 Ft/kg
Várható szállítás: 2019. október 24.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • Szójamentes
  • Élesztőmentes
  • Egyénileg ízesíthető
  • Kukorica-, burgonya - és rizsmentes
  • Hozzáadott cukor- és édesítőszermentes
  • Zsírszegény
  • Kelesztést nem igényel
  • Egyszerű, gyors receptek
  • Rostban gazdag
  • Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz

 

Kakaós csiga recept:

Hozzávalók (10 db, 440 g kakaós csigához)

  • 150g Szafi Free expressz lisztkeverék
  • 70 g Szafi Reform poreritrit (vagy ennek megfelelően más por állagú édesítő/cukor)
  • 0,5 g himalaya só
  • 10 g frissen reszelt bio citromhéj
  • 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
  • 140 g víz
  • +5 g Szafi Free expressz lisztkeverék a gyúráshoz

Töltelék:

  • 35 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor
  • 50 g Szafi Reform poreritrit
  • 60 g víz

Kenéshez:

  • 20 g folyékony, hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)

A végén a fújáshoz:

  • Kb. 1 gramm olaj

Elkészítés:

  1. A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet.
  2. Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz!
  3. Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel.
  4. Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.
  5. Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.
  6. Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Összetevők:

  • Gluténmentes lisztek (kölesliszt, batáta liszt)
  • Tápióka keményítő
  • Rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt)
  • Térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát)
  • Savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

 

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

jellege lisztkeverék
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
Energia 1398 kJ / 331 kcal
Zsír 1,9 g
amelyből telített zsírsavak 0,5 g
Szénhidrát 65,2 g
amelyből cukrok* 2,1 g
Rost 13,8 g
Fehérje 6,5 g
0,03 g
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Tárolás száraz, hűvös, helyen

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 30.
Ebből a lisztből készül a legfinomabb kakaós csiga! Egyszerűen imádom!

Keresés