Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Swanson GLUTEN RID enzim 100mg 90 db
20.071 Ft (15.804 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Swanson GLUTEN RID enzim 100mg 90 db

20.071 Ft (15.804 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. október 14.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Külső raktáron
Szerezhető hűségpontok: 134
Egységár: 223,01 Ft/db

A termék csomagolása eltérhet a képen látható csomagolástól.

100 mg (580,000 PPI/gr) / 90 db Ez a kapszula, mely egy bizonyos Tolerase-G enzimet tartalmaz, glutén tartalmú ételek elfogyasztása esetén jelentősen (akár 85%-os mértékben) csökkenti azt a glutén mennyiséget, mely eljut a vékonybélig.

Leírás

Hatóanyag 1 kapszulában:

Név                                                          Mennyiség    *RDA/NRV%

Tolerase G                                                   100mg                   **

(Prolil endo/oligo-peptidáz)

 *RDA/NRV%: felnőttek számára javasolt napi bevitel

**%: napi szükséglet nincs meghatározva

Összetevők: prolil-endopeptidáz/oligopeptidáz, rizs kivonat, hipromellóz (növényi kapszula), maltodextrin, kálcium-laurát (zsírsavak kálccium sói), szilícium (kovasav).

Napi ajánlott mennyiség: felnőtteknek 1 kapszula /étkezés előtt/

Ez azt jelenti, hogy a gluténérzékenységgel élő emberek számára, az eddig nagyon szigorú étrenddel ellentétben kis mennyiségben akár fogyaszthatnak glutént tünetek jelentkezése nélkül, mely lehet puffadás, hasmenés vagy hasi fájdalom is. A biztató eredményeket a Digestive Disease Week (DDW) 2017 nagyszabású találkozón mutatták be.

A mindent megváltoztatható enzim az Aspergillus niger nevű mikroszkopikus gombában lévő prolyl endoproteáz (AN-PEP =Tolerase-G).

Ez az anyag nagy változást hozhat el a gluténérzékeny emberek életében, hiszen egy étteremben nem lehetnek 100%-ig biztosak abban, hogy az adott étel gluténmentes-e, azonban az enzim segítségével biztonságban érezhetik magukat.

Már az igen kis mennyiségű glutén is tüneteket okozhat a betegeknél, így ez a kapszula fontos szerepet játszhat az ételekben fennmaradó minimális glutén okozta tünetek elkerülésében is.

Korábbi tanulmányokból már kiderült, hogy az AN-PEP le tudta bontani a glutént, amikor az egy gyomorba vezetett szondán, folyékony ételként került a szervezetbe.

Ez az első kutatás, ahol, már nem folyadék formájában, hanem ételekkel vizsgálták az enzim hatását. A kísérlet során 18 önmagát gluténérzékenynek valló beteg fogyasztott zabkását, mely glutént tartalmazott. Emellett mindannyian kaptak kis vagy nagy dózisban AN-PEP enzimet, vagy placebot. A kutatók ezután megmérték a glutén szintjét a gyomorban és a vékonybélben is.

Az eredmények szerint kis és nagy dózisban is az AN-PEP lebontotta a glutént a gyomorban és a vékonybél kezdeti részén is. A gyomorban mért glutén szintje mindkét csoportban 85%-kal alacsonyabb volt a placebo csoporthoz képest.

Korábbi tanulmányok szerint még gluténmentes étrendet követve is előfordulhat gluténbevitel (diétahiba)– magyarázta Dr. König.

Az enzimmel csökkenthetjük azon „balesetek” okozta tüneteket, amikor a betegek véletlenül mégis fogyasztanak egy kis glutént. Nem azt mondjuk, hogy innentől az AN-PEP segítségével ezek a betegek újra élvezhetik majd a pizzák és a tészták ízét, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak glutént, azonban kis mennyiség esetén elkerülhetik a kellemetlen panaszokat.

A termék szedése NEM helyettesíti a glutén-mentes táplálkozást és NEM gyógyítja a gluténérzékenységet!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek