Leírás
Nap, mint nap használunk különböző olajokat a konyhában. Sajnos ezek legtöbbje igen káros a szervezetünkre, nemcsak azért, mert testtömegünk növekedését idézi elő, hanem mert növeli a koleszterin szintet, a transz-zsírok miatt gyengíti az immunrendszerünket és a szabad-gyökök miatt ráncosabbá teszi a bőrt, fénytelenné a hajat. Vannak azonban egészségesebb olajok is, ilyen például az olívaolaj, melynek ma nagy divatja van, azonban még ez sem a legegészségesebb fajta, hiszen ugyan sokkal kevésbé károsítja a szerveinket és a bőrünket, mint a többi étkezési olaj, de ez a típus is képes szabad-gyököket képezni a szervezetünkben. Azonban a kókuszolaj kivételt képez: ez a világ legegészségesebb főzőolaja.
Ennek az olajnak 92%-a telített zsírsav, olyanok, melyek szénlánca közepesen hosszú, így sokkal stabilabb. Ez azért fontos, mert igen nagy hőmérsékletre is felhevíthetjük úgy, hogy ne oxidálódjon, így nem képződnek sejtkárosító szabad gyökök. Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy transz-zsírokat sem tartalmaz, melyek rákkeltő és érelmeszesedést okozó hatással rendelkeznek.
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Paleo
- 100% kókuszolaj
- Allergénmentes
- Nem hidrogénezett
- Sütéshez, főzéshez egyaránt használható
- Nincs kókusz aromája
- Többször is felhasználható
- Nem szükséges hütőben tárolni
A Magyar Cukorbetegek Szövetsége cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek. Jól használható sütéshez és főzéshez anélkül, hogy az ízvilágot befolyásolná.
198 °C-ig nem oxidálódik, így sütés vagy főzés hatására nem szabadulnak fel belőle káros anyagok, mint más olajok esetében, és nem is avasodik. Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható haj- és bőrápolásra is. A bőrbe könnyen beszívódik anélkül, hogy zsíros foltot hagyna, és a bőr mélyebb rétegeibe szívódva megerősíti a belső szöveteket, így bőrünk selymesebb, puhább lesz, lassítja a bőr öregedését. Alkalmas napégés, bőrszárazság kezelésére, de nagyszerű alapanyaga lehet bármilyen kézműves kozmetikumnak. Kb. 25 °C felett folyékony, olaj állagú, de alacsonyabb hőmérsékleten megszilárdul, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. Ez a halmazállapot változás a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja.
Felhasználási javaslat:
Melegen sütéshez, pároláshoz, hidegen süteményekbe vaj, margarin helyett vagy szendvicskrémként elkészítve.
Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható bőrápolásra is.
Összetevők:
- 100% kókuszolaj
Származási hely: Fülöp-Szigetek
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 3767 kJ / 900 kcal |
Zsír | 100,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 94,0 g |
Szénhidrát | 0,0 g |
amelyből cukrok* | 0,0 g |
Rost | 0,0 g |
Fehérje | 0,0 g |
Só | 0,0 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Allergén információ | - |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. |