Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Paleolit Liofilizált áfonya szemek 20 g
750 Ft (590 Ft + ÁFA)

Paleolit Liofilizált áfonya szemek 20 g

750 Ft (590 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 37.477,70 Ft/kg

Minőségét megőrzi:2023-09-30

100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz. Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz. Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén. GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag. Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják. Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Paleo
  • Allergénmentes
  • 100% gyümölcs
  • Liofilizált
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Nem tartalmaz ízfokozót
  • Mesterséges színezékektől és tartósítószertől-mentes

Miért érdemes liofilizált termékeket fogyasztani?

Több előnye is van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.

Mi az a fagyasztva szárítás (liofilizálás) és hogyan működik?

A liofilizálás vagy fagyasztva szárítás napjaink legkíméletesebb tartósítási eljárásának számít, a lényege röviden, hogy a tartósítani kívánt élelmiszerből lassan, fokozatosan eltávolítják a nedvességet. A folyamat első részében lefagyasztják a feldarabolt, megtisztított zöldségeket, gyümölcsöket, majd egy speciális liofilizáló kamrában a nyomás csökkentésével vákuumot idéznek elő, így a jégkristályok nem folyékony, hanem gáz halmazállapotúvá változva távoznak el a hőmérséklet fokozatos emelése mellett. További, szobahőmérséklet közelire történő melegítéssel a maradék vizet is eltávolítják, így a termék ropogós lesz. Ellentétben az aszalással, a szárítás lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten megy végbe, ennek köszönhetően az értékes tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok körülbelül 90%-ban megmaradnak a liofilizált termékekben.

A víztartalom eltávolításának köszönhetően a liofilizált termékek nem romlandók, szobahőmérsékleten, bontatlan, sértetlen csomagolásban hűtés nélkül hosszú időn keresztül megőrzik minőségüket.

Összetevők:

  • 100% áfonya

Származási hely: EU

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek