Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
617 Ft (486 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Naturmind Bulgur 500 g

617 Ft (486 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2021. március 02.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 4
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.234,00 Ft/kg
A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga. A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne maradnak. Az ásványi anyagok közül vastartalma jelentős, a vitaminok tekintetében pedig B-vitaminokban bővelkedik. A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlott. Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett bulgurt használunk. Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint a barna rizs.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Cukormentes
  • Glikémiás indexe alacsony
  • IR-barát
  • Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz
  • Hozzáadott cukrot és édesítőszert nem tartalmaz
  • Adlékmentes
  • Glutént tartalmaz!

Hogyan készül?

A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne maradnak.

Felhasználás:

  • Többféleképpen elkészíthető. Az egyik, legegyszerűbb változat, ha fűszerekkel elkeverve, kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük, majd letakarva 20 percre állni hagyjuk. Intenzívebb íze van, ha kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd ezután öntjük fel forrásban lévő vízzel és kb. 12-15 perc alatt puhára főzzük.
  • Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett bulgurt használunk. Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint a barna rizs.
  • Általában köretként fogyasztják, mint a rizs vagy a tarhonya helyettesítője, de paradicsommal és más zöldségekkel önmagában is kiváló. A piláf alapjául eredetileg a bulgur szolgál. Édesen is fogyasztható, friss vagy aszalt gyümölccsel.

Összetevők:

  • 100% durumbúza

Származási hely: Ukrajna

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1425 kJ / 342 kcal
Zsír 1,7 g
amelyből telített zsírsavak 0,27 g
Szénhidrát 75,9 g
amelyből cukrok 0,085 g
Fehérje 11,3 g
0,0 g
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Szóját, glutént, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben készült.
Tárolás száraz, hűvös helyen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek