Natur Tanya® Útifű maghéj (Psyllium) 300 g
-
Elérhetőség:
Átmeneti készlethiány
- Szerezhető hűségpontok: 20
- Egységár: 9.850,12 Ft/kg
-
-
ÚTIFŰ MAGHÉJ (PSYLLIUM)
Az útifű maghéj duzzadó rost, ami saját tömegénél 40x több vizet képes felszívni. Ezt a duzzadási képességét a konyhában is jól ki tudjuk használni, sütemények, kenyerek készítésénél, illetve sűrítésnél. A prebiotikus tulajdonságú természetes vízoldékony rost, támogatja a mikrobiomot és a jó emésztést. Alacsony glikémiás index értékkel rendelkezik és diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető. Az útifűmaghéj többféle elnevezése is ismert: Plantago ovata, Ispagol, Psyllium, Bolhamag útifű.
-
VISZKÓZUS, GÉLKÉPZŐ ROST
-
MEGKÖNNYÍTI A BÉLMOZGÁST, AZ EMÉSZTÉST
-
SEGÍT FENNTARTANI AZ EGÉSZSÉGES BÉLRENDSZERT
-
BÉLFLÓRA TÁMOGAT
-
VEGÁN, PALEO
-
GMO-MENTES, ADALÉKANYAG MENTES
-
SEGÍT KONTROLLÁLNI A VÉR KOLESZTERINSZINTJÉT, ÉS CSÖKKENTI A VÉRZSÍROKAT TELÍTETTSÉGÉRZÉST OKOZ
-
KIEGÉSZÍTI A DIÉTÁS ÉTRENDET
-
SÜTÉSHEZ ÉS FŐZÉSHEZ IS
-
HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL*
-
Leírás
Felhasználása: Keverjen el 1 lapos evőkanálnyit (7 g) 2dl folyadékban és fogyassza reggeli és/vagy vacsora előtt. Főzéshez, sütéshez; sikérhelyettesítő. Folyadékkal érintkezve térfogata sokszorosára duzzad, kerülje fogyasztását amennyiben nyelési nehézségekkel küzd. Egyes gyógyszerek felszívódását gátolhatja, ezért azok bevétele előtt-után fogyassza 1-2 órával. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható.
TERMÉSZETES EREDETŰ PREBIOTIKUS ROST
A természetes eredetű prebiotikus rost, segíti a bélmozgást és az emésztőrendszer működését. Gyengéden tisztítja a bélrendszert, hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez és a székletképzéshez. Ideális kiegészítője a napi rostbevitelnek.
Oldhatóság szempontjából megkülönböztetünk vízben oldható és vízben oldhatatlan rostokat. Az útifűmaghéj 85%-a vízben oldható, emészthetetlen rostokat tartalmaz, amelyek relatív rezisztensek a vastagbél baktériumainak általi fermentációjának. Az útifűmaghéj akár a saját tömegének 40-szeresének megfelelő vizet tud felszívni.
ÚTIFŰMAGHÉJ A KONYHATECHNOLÓGIÁBAN
Az útifűmaghéj duzzadási képességét a konyhában is jól ki tudjuk aknázni, sütemények, kenyerek készítésénél, és sűrítésnél. A psyllium az egyik legjobb sikérhelyettesítő is, amivel a gluténmentes tészták gyúrhatóvá, formálhatóvá tehetőek. Használható palacsintakészítéshez, vagy akár joghurtba elkeverve, de kiváló kötőanyagként is funkcionál.
Összetevők: Útifű maghéj (Plantago ovata). *Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Származási hely: India
Termékfülek
Paraméterek
| Tulajdonság | Érték |
|---|---|
| Átlagos tápérték 100 g termékben | |
| Energia | 722 kJ/180 kcal |
| Zsír | <0,1 g |
| - ebből telített zsírsavak | |
| Szénhidrát | 0,9 g |
| - ebből cukrok | 0,6 g |
| Élelmi rost | 85 g |
| Fehérje | 1,1 g |
| Só | 0,05 g |
| Figyelmeztetés | Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. |
| A termék használata során, ügyeljen a fokozott folyadékfogyasztásra | |
| A termék 12 éves kortól alkalmazható | |
| A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával | |
| Inzulinfüggő cukorbetegnél az inzulin dózisánák megváltoztatására (csökkentésére) lehet szükség, ha a beteg étkezés közben alkalmazza a készítményt | |
| A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában | |
| A termék folyadék nélküli használata fulladáshoz, felfúvódáshoz, nyelőcső, vagy bélelzáródáshoz, illetve a széklet szárazzá válásához vezethet | |
| A termék dióféléket, szezámmagot, glutént feldolgozó üzemben készült. | |
| Az adatok tájékoztató jellegűek! | |
| Tárolás | száraz, hűvös helyen! |