Natur Tanya® S. Ferzym® ampulla 10x8 ml
- 
    Elérhetőség:
    
        Átmeneti készlethiány
- Szerezhető hűségpontok: 40
- Egységár: 593,53 Ft/ampulla
- 
        
- 
        Nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett élőflórát, fruktooligoszacharidot, méhpempőt és fekete bodza gyümölcsport tartalmazó karamell ízű étrend-kiegészítő ampulla a bélflóra egészségének támogatásához. - INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
- NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT MIKROORGANIZMUSOKKAL
- STABIL BÉLBAKTÉRIUM KÉSZÍTMÉNY
- AZ EGÉSZSÉGES EMBERI BÉLFLÓRÁBAN IS MEGTALÁLHATÓ JÓTÉKONY BAKTÉRIUMTÖRZSEKKEL
- HATÓANYAGOK A FLAKONBAN ÉS A MÉRŐKUPAKBAN IS
- 7 MILLIÁRD LIOFILIZÁLT ÉLŐFLÓRA 1 AMPULLÁBAN
- PREBIOTIKUMMAL
- FEKETE BODZA ÉS MÉHPEMPŐ KIVONATOKKAL
- SZTÉVIÁBÓL SZÁRMAZÓ SZTEVIOL-GLIKOZIDOKKAL
- GLUTÉN- ÉS SZÍNEZÉK NÉLKÜL
- MÁR 2 ÉVES KORTÓL
 
Leírás
Adagolási javaslat: Napi 1- 2 ampulla, lehetőleg reggel étkezés előtt éhgyomorra. Fogyasztás előtt a kupakot tekerje el ütközésig, a flakonba hulló port rázza össze a folyadékkal és utána fogyassza el. A készítmény természetes voltából eredően, előfordulhat üledékképződés, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét. Használat előtt felrázandó.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
| Hatóanyagok a napi adagban: | CFU*/1 ampullában | CFU*/2 ampullában | 
| Fruktooligoszacharid (élelmi rost) | 500 mg | 1000 mg | 
| Friss méhpempő | 100 mg | 200 mg | 
| Fekete bodza gyümölcspor | 100 mg | 200 mg | 
| Élőflóra mennyisége | 7x109** | 1,4x1010** | 
| Lactobacillus acidophillus LA3 DSM 17742 | 1x109** CFU* | 2x109** CFU* | 
| Bifidobacterium animalis subsp. lactis BLC1 LMG23512 DSMZ DSM17741 | 1x109** CFU* | 2x109** CFU* | 
| Bacillus coagulans BC513 LMG S-24828 | 5x109** CFU* | 1x1010** CFU* | 
*CFU: telepképző egység
**Garantált hatóanyagmennyiség a minőségmegőrzési idő végéig (hűtés nélkül)
INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
Az innovatív gyártástechnológia garantálja a jótékony baktériumok biztonságos eljutását a vastagbélig, és biztosítja, hogy ott képesek legyenek tovább kolonizálódni/szaporodni.
Az élőflórákat speciális páratartalom és hőmérséklet mellett gyártják, egyedi keverőgépet használva, így a lehető legkisebb mechanikai stressz éri az élő baktériumokat és biztosított az élőflórák túlélőképessége. A gyártás során a prebiotikumokat és liofilizált élőflórákat algából kivont nátrium-algináttal dúsítják, ami gyomorsavval érintkezve gélt képez a mikroorganizmusok köré segítve a biztonságos eljutást - eltérő pH-értékek mellett -, egészen a vastagbél flóráig.
Gyermekeknek is kifejezetten alkalmas bélflóra támogató készítmény, hiszen bifidobaktérium törzset is tartamaz, amely tudományosan bizonyítottan először kezdi kolonizálni a gyomor-bélrendszert.
NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNY
A felhasznált probiotikus törzsek nemzetközi kultúragyűjteményben vannak elhelyezve, elismert tudományos módszerekkel azonosíthatók és visszakereshető törzsmegjelöléssel vannak ellátva. Bizonyítható élettani hatásuk és biztonságos felhasználhatóságuk.
CFU-SZÁMLÁLÁS
A probiotikus törzsek életképességének mennyiségi meghatározásának szabványos számlálási módszere a CFU-számlálás szelektív táptalajokon. A probiotikus törzsek életképességét a hatékony dózisban a klinikai vizsgálatok során teszttermékekben dokumentálják, a kereskedelmi forgalomba kerülő termékekben pedig az eltarthatóság végéig garantálják.
MI TESZI A PREBIOTIKUMOKAT ÉS A PROBIOTIKUMOKAT „DINAMIKUS DUÓVÁ”?
A prebiotikumok és a probiotikumok szinergikusan dolgoznak együtt egészségünkért. A prebiotikumok a probiotikumok reggeli, ebédideji és vacsoraideji táplálékai. Más szavakkal a prebiotikumoktól képesek túlélni, sokasodni a „jó” baktériumok, azaz a probiotikumok a gyomor-bélrendszerben, hogy helyreállítsák és javítsák általános egészségünket.
SZINBIOTIKUM: PREBIOTIKUMOK ÉS PROBIOTIKUMOK
Azokat a termékeket, amelyek prebiotikumokat és probiotikumokat kombinálnak szinbiotikumoknak nevezik. Az emberi bélben több tíztrillió mikroorganizmus él, az emberi test sejtjeinek számát legalább 10:1 arányban felülmúlva, illetve akár 2 kg-mal is hozzájárulva testsúlyunkhoz.
EGYEDI BÉLFLÓRA UJJLENYOMAT
A különböző baktériumfajok számát körülbelül 1,000-re becsülik, habár bármely adott személy belében 150-170 faj van túlsúlyban. Ezek körülbelül egyharmada gyakorlatilag mindenkiben megtalálható, míg kétharmaduk egyedi az adott személyre nézve, így nyújtva mindegyikünknek a saját konkrét bélflóra (mikrobióta) ujjlenyomatunkat.
A LEGÚJABB KUTATÁSOK; PREBIOTIKUMOK ÉS A PROBIOTIKUMOK
Az már régóta ismert, hogy a prebiotikumok és a probiotikumok kulcsfontosságúak bélflóránk egyensúlyához, ami szükséges a jó emésztéshez, a szép bőr eléréséhez, a felesleges súly leadása érdekében, a hormonok egyensúlyához és nem utolsó sorban ellenálló képességünkhöz, hiszen immunrendszerünk 70%-át adja bélmikrobiomunk.
A legújabb kutatások azonban azt is bizonyították, hogy a bélflóra mikroorganizmusai kommunikálnak az aggyal is, ami létfontosságú neurológiai és pszichiátriai állapotok szempontjából. Ez a kommunikáció ráadásul két irányú; hormonokon, neurotranszmittereken és mikrobiális metabolitokon, pl. rövidláncú zsírsavakon (SCFA) keresztül.
MI AZ A FEKETE BODZA?
Természetes fekete bodza (Sambucus nigra L.) gyümölcslét tartalmaz szárított formában, ami gazdag népi hagyománnyal rendelkezik (alkalmazása sokoldalú) Európában, támogatja a szervezet védekezőképességét és az immunrendszer működését és amely kiváló kiegészítője a bélflórában is megtalálható jótékony baktériumoknak. A Ferzym ampulla már 2 éves kortól fogyasztható, a fekete bodzával pedig a gyermekek számára is ideális választás, például betegség utáni lábadozást követően, a Natur Tanya® Junior Multivitamin készítményünk is a koncentrált kivonatával került formulásra.
HATÓANYAGOK A FLAKONBAN ÉS A MÉRŐKUPAKBAN IS!
- Összetevők (mérőkupakban): maltodextrin, élőflóra keverék [(Bacillus coagulans BC513 LMG S-24828 (maltodextrin), Lactobacillus acidophillus LA3 DSM 17742 (maltodextrin, kukoricakeményítő); Bifidobacterium animalis subsp. lactis BLC1 LMG23512 DSMZ DSM17741 (maltodextrin, kukoricakeményítő)], csomósodást gátló anyagok (talkum, szilícium-dioxid), stabilizátor (nátrium-alginát).
- Összetevők (flakonban): tisztított víz, nádcukor, rövid láncú fruktooligoszacharidok (FOS; élelmi rost), fekete bodza (Sambucus nigra L.) gyümölcs por, friss méhpempő, aroma (karamell), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok).
Termékfülek
Paraméterek
| Tulajdonság | Érték | 
|---|---|
| Figyelmeztetés | Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Méhészeti termékekre allergiás személyek, valamint vesebetegek számára a termék alkalmazása nem javasolt. Antibiotikus kezelés alatt és után is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antiobiotikum bevétele után 2 órával alkalmazni. | 
| A termék 2 éves kortól alkalmazható | |
| A termék alkalmazható vérhígító mellett | |
| A termék alkalmazható cukorbetegség esetén | |
| A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában | |
| Tárolás | Száraz helyen, gyermekek elől elzárva, legfeljebb 25°C-on, 70%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől és fénytől elzárva tárolandó. | 
 
                 
                             
                     
                             
                     
                             
                     
                             
                     
                             
                     
                     
                             
                     
                             
                     
                     
                             
                     
                             
                     
                     
                             
                     
                             
                     
                             
                     
                     
                             
                     
                     
                     
                     
                             
                     
                     
                             
                     
                     
                     
                     
                             
                     
                             
                     
                     
                     
                     
                             
                     
                     
                     
                     
                     
                             
                     
                             
                     
                     
                             
                     
                     
                     
                     
                     
                             
                     
                     
                     
                             
                     
                     
                             
                     
                             
                     
                     
                     
                             
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                             
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                             
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                             
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                             
                     
                             
                     
                    