Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Natur Tanya® KALCIUM-BISZGLICINÁT - világszabadalommal védett BioPerine® és D3-vitamin 60 db
5.637 Ft (4.439 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Natur Tanya® KALCIUM-BISZGLICINÁT - világszabadalommal védett BioPerine® és D3-vitamin 60 db

5.637 Ft (4.439 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. május 21.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Külső raktáron
Szerezhető hűségpontok: 38
Egységár: 93,95 Ft/db

KALCIUM-BISZGLICINÁT

A kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik és magasabb a biohasznosulása a leggyakrabban használt szerves kalcium-citráttal vagy egyéb formákkal, például karbonáttal összehasonlítva. A jól hasznosuló szerves kalciumot további felszívódást elősegítő, világszabadalommal védett BioPerine® fekete bors kivonattal1 és D3-vitaminnal2 is dúsítottuk.

  • 181,8%-KAL JOBBAN FELSZÍVÓDIK A KALCIUM EGYÉB FORMÁIVAL SZEMBEN
  • VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT BIOPERINE® KIVONATTAL
  • D3-VITAMINNAL
  • EGÉSZSÉGES CSONTOZAT ÉS FOGAZAT
  • CSONTRITKULÁS, CSONTSŰRŰSÉG
  • FOGSZUVASODÁS, FOG ÉS ÍNY EGÉSZSÉG
  • INGERÜLETÁTVITEL AZ IDEGSEJTEKBEN
  • EGÉSZSÉGES IZOMMŰKÖDÉS
  • IZOMGÖRCSÖK ELLENI FELLÉPÉS
  • SEJTOSZTÓDÁSI FOLYAMATOK
  • SEJTEK SPECIALIZÁCIÓJA
  • ENERGIATERMELŐ ANYAGCSERE-FOLYAMATOK
  • EMÉSZTŐENZIMEK NORMÁL MŰKÖDÉSE
  • SAV-BÁZIS EGYENSÚLY
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES
  • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT KALCIUM TARTALOM

FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA

A Natur Tanya 100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Leírás

Adagolási javaslat: Az általános napi adag 1 tabletta két részletben (törővonal mentén kettétörve), lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. A személyre szabott adagolásnál azonban figyelembe kell venni a fogyasztó életkorát (pl. fejlődési és életkori szakaszok) és életmódját (sport, diétás program).

Hatóanyagok a napi adagban

1 filmtablettában

Szerves kalcium (kalcium-biszglicinátból)

                               300 mg (37,5%*)

D3-vitamin

5 μg (100%*)

BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.) kivonat

      amelyből standardizált piperin

2,5 mg

2,375 mg

ÁTLAGOSAN 8-10 ÉVENTE A TELJES CSONTÁLLOMÁNYUNK KICSERÉLŐDIK, MELYNEK EGYIK FŐ ÉPÍTŐANYAGA A KALCIUM.

MILYEN ESETEK CSÖKKENTHETIK A KALCIUMSZINTET?

  • Kalciumban gazdag élelmiszerek kerülése, például laktóz-intolerancia, kazeinallergia és vegán életmód
  • Élvezeti szerek és/vagy savas táplálkozás, melynek kalciumelvonó hatása van a csontokból és fogakból (csontritkulás, fogszuvasodás)
  • Stressz hatására és korral, illetve emésztőrendszeri panaszok esetén csökken az étrendi kalcium felszívódás
  • A menopauza csontvesztéshez vezet, mivel az ösztrogéntermelés csökkenése csökkenti a kalcium felszívódását, és fokozza a vizeletből származó kalciumvesztesége
  • Gyermekeknek a növekedési periódus alatt fokozott kalcium ellátottságra van szükségük a csontszövetek megfelelő fejlődéséhez
  • Több kalciumra van szükség a terhesség és szoptatás időszakában
  • Fokozott kalciumbevitelt igényelnek a sportolók
  • Csonttöréseknél a kalcium nagyon fontos szerepet játszik a felépülési folyamatokban

A KALCIUM-BISZGLICINÁT JOBB BIOHASZNOSULÁSSAL RENDELKEZIK A SZERVES KALCIUM SÓVAL (KALCIUM-CITRÁT) ÖSSZEHASONLÍTVA.

NATUR TANYA® KALCIUM-BISZGLICINÁT ÖSSZETEVŐK

A kalcium szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában. A kalcium részt vesz a normál ingerületátvitelben, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. A kalcium szükséges az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, hozzájárul a normál izomműködéshez és az emésztőenzimek normál működéséhez. A kalcium segíti a B12-vitamin és a magnézium felszívódását.

A kalcium-biszglicinát előnyei

Molekuláris tulajdonságok

Fiziológiás előny

Stabilitás

Nem lép interakcióba étrendi inhibitorokkal (felszívódást gátló anyagokkal) (fitátok, oxalátok)

Kevesebb interakció más létfontosságú tápanyagokkal

Semleges töltés

Kevesebb gyomor-bélrendszeri mellékhatás

Megnövelt tolerálhatóság

Megnövelt biztonság

Alacsony molekulatömeg

Elkerüli az emésztési folyamatokat a felszívódás előtt

Az 1:2 fém (kalcium)-ligandum (glicin) arány korlátozza a fém felszívódását gátló étrendi inhibitorokkal való reakciót, és megakadályozza, hogy a fém részt vegyen az oxidációs reakciókban. (forrás: https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2008.718)

BIOPERINE®

A szinergista összetevők közül a BioPerine® egy 9 világszabadalommal védett természetes "termonutriens" hatóanyag, amit a Piper nigrum L. (feketebors) terméséből standardizálnak.

A 1BioPerine® fekete bors kivonat segíti a tápanyagok, köztük a kalcium biohasznosulását és nem engedi, hogy túl gyorsan emelkedjen meg a vérben a kalcium szint. A fekete bors gyümölcs kivonat támogatja az immunrendszer és a légzőrendszer egészségét, a női reprodukciós rendszer működését, antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, segít fenntartani a természetes emésztőfunkciókat és támogatja a vérkeringést, az ereken és kapillárisokon keresztül.

D3-VITAMIN

2D3-vitamin hozzájárul a kalcium felszívódásához/hasznosulásához és a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.

A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat és az egészséges izomfunkció fenntartásához. A D-vitamin szerepet játszik a sejtosztódásban és hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

A KALCIUM NAPI SZÜKSÉGLETE GYERMEKEK ÉS FELNŐTTEK ESETÉBEN

1-3 év között

700 mg

4-8 év között

1000 mg

9-20 év között (A kalciumfelszívódás és csontfejlődés legintenzívebb szakasza)

1300 mg

21-50 év között

1000 mg

51-70 év közötti férfiak

1000 mg

51-70 év közötti nők

1200 mg

70 feletti nők/férfiak

1200mg

Várandós és szoptató nők

1300 mg

Menopauza után nők

1500 mg

Aktív sportolók

1500 – 2000 mg

A MAGYAR LAKOSSÁG MINTEGY KÉTHARMADÁNAK A KALCIUMBEVITELE NEM ÉRI EL AZ AJÁNLÁST! (FORRÁS: 2019-ES ORSZÁGOS TÁPLÁLKOZÁSI ÉS TÁPLÁLTSÁGI ÁLLAPOT FELMÉRÉS)

A magyar lakosság mintegy kétharmadának a kalciumbevitele nem éri el az ajánlást!

KALCIUM FESZÍVÓDÁS – A KEVESEBB TÖBB!

A kalcium aktív transzport és passzív diffúzió révén szívódik fel a bélnyálkahártyán keresztül. Tanulmányokból kiderül, hogy a kalciumfelszívódás fordítottan arányos a bélben lévő kalcium koncentrációjával (Ireland és Fordtran, 1973) és az étrendi terheléssel (Heaney és mtsai., 1990).

  • Például, amikor 2 000 mg/nap kalciumtartalmú étrendhez szokott egészséges nőknél, a kalciumbevitelt két hétig a 2000 mg-ról, napi 300 mg-ra csökkentették, a kalcium egész testben történő visszatartása 27%-ról 37%-ra nőtt (Dawson).
  • A felszívódás 500 mg kalciumot tartalmazó étkezésből is csak 28 % volt (Heaney és mtsai., 1990).

Ez a szérum kalciumszintjének csökkenése, valamint a szérum PTH (parathormon) és 1,25(OH)2D koncentrációjának növekedése (Dawson-Hughes és mtsai., 1993).

KALCIUM ÉS D-VITAMIN

A kalcium felszívódását befolyásolja a D-vitamin státusz (Seamans és Cashman, 2009). A kalciumfelszívódás az élet során változik, a gyors növekedés időszakában magasabb, idős korban pedig alacsonyabb.

Becslések szerint gyermekeknél a felszívódás ingadozásának 3-3,5 %-a a testmagassággal függ össze, ami feltehetően a csontok növekedéséhez szükséges kalciumszükségletet tükrözi.

Az oxálsavban gazdag élelmiszerekből (pl. spenót és rebarbara) azonban rosszul szívódik fel a kalcium. Hasonlóképpen alacsony a felszívódás a magas fitinsavtartalmú élelmiszerekből (teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, diófélék, magvak) (IOM, 1997).

KALCIUM FORMÁK ÉS BIOHASZNOSULÁS

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL SZÁRMAZÓ KALCIUM FELSZÍVÓDÁSA FÜGG A KALCIUM FORMÁJÁTÓL.

  • A kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik és magasabb a biohasznosulása a leggyakrabban használt szerves kalcium-citráttal vagy egyéb formákkal, például karbonáttal összehasonlítva.

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL SZÁRMAZÓ KALCIUM FELSZÍVÓDÁSA FÜGG A KALCIUM ELFOGYASZTÁS IDŐPONTJÁTÓL.

  • Az esti kálcium táplálékkiegészítés jobbnak tűnik a csontritkulás megelőzése szempontjából, mintha reggel vennénk be, a csontforgalom cirkadián ritmusa miatt (csontlebontás (osteoblastok) és csontépülés, osteoclastok (RES elem)).
     
  • A kalcium egyéb formái igénylik a gyomor savasságát, például a kalcium-karbonát éhgyomorra kevésbé szívódik fel. Az aklórhidriában [sósav (gyomorsav része) elválasztás hiánya a gyomorban] szenvedő egyének rosszul szívják fel a kalciumot a kalcium kevésbé oldódó formáiból, például a kalcium-karbonátból, kivéve, ha a táplálékkiegészítőt étkezés közben fogyasztják (Recker, 1985). A kalcium-biszglicinátot a napszak bármely időszakában elfogyaszthatjuk, ugyanúgy felszívódik, de mivel feketebors kivonat és D-vitamin is kísérik, étkezés közben fogyasztva lesz még hatékonyabb.

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL SZÁRMAZÓ KALCIUM FELSZÍVÓDÁSA FÜGG A KALCIUM ADAGTÓL: AZ ÉTKEZÉSHEZ ADOTT KISEBB ADAGOK JOBBAN FELSZÍVÓDNAK (HEANEY, 1991).

  • A napi 500 mg feletti kalcium adagok csökkenthetik a kalcium felszívódásának hatékonyságát az étrend-kiegészítőkből. Forrás: Wiria, M., Tran, H. M., Nguyen, P. H. B., Valencia, O., Dutta, S., & Pouteau, E. (2020). Relative bioavailability and pharmacokinetic comparison of calcium glucoheptonate with calcium carbonate. Pharmacology research & perspectives, 8(2), e00589. https://doi.org/10.1002/prp2.589
  • A táplálékkiegészítőkből származó kalcium felszívódásának hatékonysága akkor a legnagyobb, ha a kalciumot 500 mg (12,5 mmol) vagy annál kisebb dózisban vesszük be. forrás: Institute of Medicine (US) Standing Committee on the Scientific Evaluation of Dietary Reference Intakes. Dietary Reference Intakes for Calcium, Phosphorus, Magnesium, Vitamin D, and Fluoride. Washington (DC): National Academies Press (US); 1997. 4, Calcium. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK109827/
  • A TANULMÁNYBAN TALÁLT PARAMÉTEREK FELHASZNÁLÁSÁVAL A KUTATÓK A KÖVETKEZŐ KALCIUM-FELSZÍVÓDÁSI HATÉKONYSÁGOT LÁTTÁK:

    Napi 500 mg kalcium csökkentheti a kalcium felszívódását

    Összetevők: szerves kalcium (kalcium-biszglicinát), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), maltodextrin, színtelen bevonat [stabilizátorok (hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilén-glikol)], sűrítőanyag (hidroxipropil-metil-cellulóz), csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), stabilizátor (polivinilpolipirrolidon), BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.) gyümölcs kivonat 50:1, kolekalciferol.

Paraméterek

Figyelmeztetés Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
OGYEI ny.sz. 32912/2023
A termék 3 éves kortól alkalmazható
A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
A termék fogyasztása magas vér-, illetve vizelet-kalciumszint esetén nem ajánlott
Tárolás Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek