Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gluténmentes termékek

A gluténmentes termékek új színt csempésznek az étkezéseidbe

A gluténmentes termékek egészséget és tudatosságot hozhatnak a konyhádba, és a gasztronómiai alkotásaidba. A búzafehérje sokak esetében erőteljes allergénnek minősül, ami különböző, különösen a bélflórát érintő irritációkat, allergiás reakciókat generál. Napjainkban akár népbetegségnek is tekinthető a gluténintoleranciát, ami szó szerint kicsiket és nagyokat egyaránt érint.

Néhány évvel, évtizeddel ezelőtt ez a fajta érzékenység és a vele való együttélés bizony komoly kihívást jelentett, lévén a piacon alig voltak felfedezhetőek olyan termékek, amik gluténmentességük mellett, jól használhatónak és a végeredmény szempontjából ízletesnek számítottak. Mára bátran kijelenthető, hogy a gluténmentesség ténye nem hat csorbítóan az ízkarakter milyenségére. A gluténmentes termékek palettája széles spektrumon mozog. A lisztek, lisztkeverékek mellett, desszert alapokat, pudingokat, köreteket, fűszereket, poralapokat stb. is találhatsz, amelyek tisztasága száz százalékban garantálható.

Ha meglepetten olvasod, hogy még a fűszerek vagy köretek esetében is fontos a gluténmentességre figyelni, akkor vélhetően még nem találkoztál olyan, a hagyományos boltok polcain sorakozó variációkkal, amelyek, minden logikát nélkülöző módon búzafehérjével dúsítottak. A gluténmentes termékek közé éppen ezért a zabpehely is beletartozik, hogy csak egy példát emeljünk ki, ami ugyan önmagában nem tartalmaz glutént, de ha a gyártása során érintkezhet vele, akkor máris kiesik a fogyasztható verziók közül. A kínálatunkban kizárólag olyan alternatívákat szerezhetsz be, amelyek előállításuk során semmilyen allergénnel nem találkoztak.