Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lekvárok

Termék szűrés

Gyártóinformation_mark
Rendezés:

A lekvár nem feltétlenül kell gyümölcsös cukorszirupot jelentsen

Tudod, hogy miként kezdődnek az évszázadokkal ezelőtti lekvár receptek? A végy x kg gyümölcsöt felszólítás után, a cukor hozzáadása következik, mégpedig ipari mennyiségben. Nem egy kanállal, nem kettővel, hanem több kilóval. Annak idején csak ilyen módon tudták megoldani a tartósítást, azaz nemcsak az édesítés volt a döbbenetesen nagy mennyiségű cukor felhasználásának az oka.

Ez a hagyomány pedig, a mai napig életben van, és viszonylag sok háztartásban fonódik össze a befőzés időszaka a cukorbeszerzés feladatával. De mi van akkor, ha Te nem kívánod sziruppal tömni sem magadat, sem a környezetedet? Mindegy, hogy ezt egészségügyi megfontolásból (IR, cukorbetegség) érzed fontosnak, vagy egyszerűen csak tudatos, egészséges életet akarsz élni, egy biztos: a tradicionális alternatívák szóba sem jöhetnek. Napjainkban azonban nem is kell ezek mellett döntened, hiszen a magas minőségű, prémium kategóriás lekvárok cukor hozzáadása nélkül készülnek. A különböző konyhatechnológiai eljárások már lehetővé teszik a tartósítást adalékok nélkül is.

Otthoni körülmények között például az üvegek kifőzésével, majd megtöltésük után a fejükre állításával és dunsztba helyezésükkel kivitelezhető a tartósítószer-mentes befőzés. De ha nem kívánsz az előállítás fázisaival pepecselni, akkor megannyi kész lekvár közül válogathatsz: kompromisszumok, cukor és adalékanyagok nélkül. A gluténmentes variánsok azon túl, hogy nem tartalmaznak cukrot, még valamiben verhetetlenek. A gyümölcs valódi ízkarakterével csábítják el az ízlelőbimbóidat: a természetesség, egészségcentrikusság és tudatosság jegyében.