Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lenmagos bagett - gluténmentes, vegán

Natur Reform csapata
Lenmagos bagett - gluténmentes, vegán
Te is szereted tudni, hogy miből készül a pékáru, amit megeszel? Akkor készítsd el otthon gyorsan és egyszerűen! Sokkal olcsóbb az otthon sütött gluténmentes pékáru, mintha készen vennénk és bizony sokkal finomabb is! Ez a lenmagos bagett elronthatatlan! Nekünk mindig lapul a fagyasztóban is pár darab belőle, hogy bármikor készíthessünk egy finom szendvicset, amikor megkívánjuk. Ha éjszakára a konyhapulton hagyjuk egy zacskóban a fagyasztóból kivett pékárut, akkor reggelre tökéletesen puha lesz, de a mikróban is kiolvaszthatjuk. 

Recept 3 db lenmagos bagetthez: 

  • 280 g Szafi Free világos puha lisztkeverék
  • 40 g almaecet/frissen facsart citromlé
  • 4 g só
  • 340 g langyos víz
  • 2 ek. lenmag
  • kókuszolaj a bagettek lekenéséhez

Elkészítés:

Mérjük ki a lisztkeveréket, a sót, az almaecet, a vizet és a lenmagot, majd a kezünkkel vagy egy robotgép segítségével alaposan dolgozzuk össze azokat. Pihentessük 10 percig a tésztát.Lisztezett felületen gyúrjuk át, osszuk három egyenlő részre és formázzunk bagettek. A tetejüket vagdossuk be és kenjük le olvasztott kókuszolajjal. Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 45 percig süssük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes receptek