la Blanka Gluténmentes Kenyér Lisztkeverék 25 kg
-
Elérhetőség:
Átmeneti készlethiány
- Szerezhető hűségpontok: 563
- Egységár: 3.374,80 Ft/kg
-
-
Könnyen elkészíthető, 25 kg-os kiszerelésű gluténmentes kenyér lisztkeverék, amely tej-, tojás-, szója- és kukoricamentes, kizárólag természetes, lassú felszívódású alapanyagokat tartalmaz. Kiváló állagú, puha, foszlós házi kenyér vagy péksütemény süthető belőle mellékíz nélkül. Ideális választás vegánoknak, nagyobb családoknak vagy rendszeresen sütőknek, akik egészségtudatos étrendet követnek.
Leírás
Mit érdemes tudni róla?
-
Glutén-, tej-, tojás-, szója- és kukoricamentes
-
100%-ban vegán és természetes alapanyagokból készül
-
Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz (pl. barnarizs, köles, zab)
-
Nincs mellékíz, könnyen emészthető
-
Otthoni kenyér, kifli, zsömle vagy perec sütéséhez ideális
-
Egyszerű, gyors elkészítés – kelesztés, sütés, kész!
-
Reform- és allergénmentes étrendbe is jól illeszthető
Miért érdemes a la Blanka termékeket választani?
Mert kompromisszummentes, gazdaságos megoldást kínálnak azoknak, akik mentesen étkeznek, de nem szeretnének lemondani az élvezetes ízekről. Minden lisztkeverék természetes, rostban gazdag, allergénmentes alapanyagokból készül, mellékíz nélkül. A nagy kiszerelésű változat ideális rendszeres sütéshez, így otthon is profi, friss pékáru készülhet – egyszerűen, gyorsan, adalékok nélkül. A la Blanka a mentes sütés új szintje.
Receptek:
Alábbi mennyiségből egy darab ~550 grammos kenyér süthető vagy 7db kifli, 7db zsömle, 7db perec.
Hozzávalók:
330g liszt, 330g langyos víz, 7g porélesztő, 7g só, 5g kókuszvirágcukor
– a kókuszvirágcukor ízlés és diéta szerint elhagyható.
Kenyér:
A száraz alapanyagot összekeverjük egy tálban. Ezután a langyos vizet hozzáadjuk és gépi dagasztóval vagy kézzel jól kidagasztjuk egy tálban amíg összeáll.
A tálból kivéve átgyúrjuk és megformázzuk, a sütőformát olivaolajjal kikenjük és a tésztát beletesszük. (forma nélkül is süthető)
Ezután 35 fokos előmelegített sütőben 40 percet kelesztjük. Amikor megkelt a tésztánk, sütő ajtaját kinyitjuk és lekenjük olivaolajjal.
Majd 220 fokra felkapcsoljuk a sütőt és további 40 -50 percig légkeverésen sütjük. Kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt szeletelhető.
Kifli, zsömle esetében a tésztát dagasztás után hét részre osztjuk. Háromszög alakba sodrófával elnyújtjuk őket és kézzel feltekerjük, vagy zsömle esetén gombócokat formázunk.
Perec esetében a tésztát dagasztás után hét részre osztjuk és kézel rudakat sodrunk majd perec alakot formázunk.
Sütésük:30 percig meleg helyen kelesztjük éssütés előtt olivaolajjal lekenjük. Előmelegített sütőben 210 fokon légkeverésen 10-15 percig sütjük majd rácson hagyjuk kihűlni.
Összetevők:
Barnarizsliszt, Tápiókaliszt, Gluténmentes Zabliszt, Kölesliszt, Útifű maghéj liszt.
Származási hely: Magyarország
Termékfülek
Paraméterek
| Tulajdonság | Érték |
|---|---|
| Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
| Energia | 1535 kJ / 367 kcal |
| Zsír | 2,86 g |
| amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
| Szénhidrát | 67,5 g |
| amelyből cukrok* | 1,4 g |
| Rost | 2,9 g |
| Fehérje | 7,3 g |
| Só | 0,05 g |
| *A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
| Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
| Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |