Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hozzáadott cukormentes kókuszgolyó

Hozzáadott cukormentes kókuszgolyó
A hagyományos kókuszgolyó általában vajjal/margarinnal készül, így egy rakás felesleges zsiradékot és kalóriát tartalmaznak a golyócskák. Most hoztunk erre egy remek alternatívát, hogy azok is élvezhessék ezt a finom édességet, akik diétán vannak! Ha gluténmentes kekszet használunk az elkészítéshez, akkor gluténérzékenyek is fogyaszthatják. 

Hozzávalók 17 db kókuszgolyóhoz:

  • 2 db érett banán
  • 200 g Gullón Digestive cukormentes keksz (ha gluténmentes szeretnénk készíteni, akkor 200 g Gullón gluténmentes Maria keksz)
  • 10 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • 30 g Szafi Reform holland kakaópor
  • rumaroma ízlés szerint
  • Szafi Reform kókuszreszelék (a forgatáshoz)

Elkészítés: 

A banánokat egy villa segítségével összetörjük. A kekszet aprítóval morzsa állagúvá daráljuk. A banánhoz hozzákeverjük a kekszmorzsát, a kakaóport, az édesítőt és a rumaromát, majd jó alaposan összedolgozzuk. A masszát legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékben megforgatjuk azokat. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség