Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes kókuszkocka rizslisztből

Gluténmentes kókuszkocka rizslisztből
Ez a gluténmentes, hozzáadott cukormentes kókuszkocka megszólalásig hasonlít a hagyományos változathoz. Elkészítése nagyon egyszerű, megéri kipróbálni! :)

Recept:


Piskótához

  • 120 g Éden Prémium gluténmentes rizsliszt 
  • 70 g Szafi Reform eritrit
  • 6 db tojás 
  • egy csipet Szafi Reform himalaya só
  • 1 tk. vanília aroma 

 

A tojások sárgáját és fehérjéjét külön választjuk. Robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjéket, közben hozzáadjuk az eritritet, a vanília aromát és a sót. A robotgép fokozatát lejjebb vesszük és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját a már kemény habhoz. A 120 gramm rizslisztet részletekben adagoljuk a habhoz, miközben kézi habverővel óvatosan kevergetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét pedig elsimítjuk. Előmelegített sütőben (alsó-felső programon) 175 fokon 25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, majd rácson hagyjuk kihűlni.

 

Csokimázhoz:

  • 45 g Szafi Reform zsírszegény holland kakaópor
  • 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • annyi felmelegített Kara kókuszkrém, hogy elérjük a kívánt állagot

Szóráshoz:

  • kb. 50 g Szafi Reform kókuszreszelék

A csokimáz hozzávalóit összekeverjük, majd a kihűlt, feldarabolt piskótákat villára szúrva megforgatjuk a csokimázban, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes receptek