Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
Menny.:db

GabiJó Vaníliás erdei gyümölcslekvár (hozzáadott cukor nélkül) 240 g

1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2021. október 28.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 7
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 5.375,00 Ft/kg

Ennek a lekvárnak a különlegessége, hogy a benne található bogyósok beltartalmi tulajdonságainak köszönhetően a lekvár élelmi rostok forrása is amellett, hogy hozzáadott cukor helyett* édesítőszereket, eritrtitolt és stevia kivonatot tartalmaz, így a hagyományos, cukorral készült lekvárokhoz képest, elfogyasztás után mérsékeltebb vércukorszint-emelkedést vált ki. Csökkentett energiatartalommal, csökkentett cukor-, és szénhidráttartalommal rendelkezik, hiszen termékek fejlesztésekor az egyik fő szempont számukra, hogy gondoljanak azokra is, akik kerülik a hozzáadott cukor fogyasztását, és oda kell figyelniük a szénhidrátbevitelükre.

Tudtad, hogy egyik GabiJó lekvár sem tartalmaz tartósítószert? Sűrítésre pektint használnak, amely egy, a gyümölcsökben természetes módon is megtalálható rostféle, így egyéb, hozzáadott állományjavítóra sincs szükség, ahogy aromák helyett is csak a kiváló, és legízletesebb gyümölcsök zamatát találod az üvegekben.

*A termék hozzáadott cukrot nem, de a gyümölcsökből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

             

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Paleo
  • Gluténmentes
  • Jelölendő allergént nem tartalmaz
  • Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz
  • 100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült.
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Csökkentett energiatartalmú
  • Csökkentett szénhidráttartalmú
  • Tartósítószer- és színezék mentes
  • Hőkezeléssel van tartósítva

JAVASLAT: Kizárólag száraz,  tiszta evőeszközökkel érintkezzen a lekvár, ne nyúljunk bele vizes, vajas, morzsás kanállal vagy késsel. A felhasználás után a fedelet szorosan visszacsavarva, mielőbb tegyük vissza a hűtőbe a terméket. A penészgomba elszaporodását a nedves, „szennyezett eszköz”, ill. a nem megfelelő zárás könnyen elősegíti.

A zamatos gyümölcsről:

"Ennek a lekvártípusnak az összeállítása során elsődlegesen az alapanyagok ízének- és színének a harmóniáját kerestük. A számtalan próbafőzés és kóstolás eredményeként végül a málna, piros és fekete ribizli, valamint a fekete szeder felhasználása mellett döntöttünk. A gyümölcsök összefőzésével kapott izgalmas kompozíciót tovább fokoztuk. A készítményhez adott vanília íze selymesen simogatja a gyümölcsök adta savanykás, kissé harsány ízkombinációt.

Kora reggel vagy késő este szüretelünk, mikor a gyümölcs lehűl, mert így a szemek jobban bírják a szállítást és tárolást. Óvatos tisztítást követően a termést „szemesen” fagyasztjuk. Mivel nem szeretjük, ha többnyire csak „elhagyatott” magok találhatóak a készítményben, a lekvár főzése közben arra törekszünk, hogy a málnaszemek egészben maradjanak. 

Tekintettel a termékeink iránti növekvő keresletre, és a pálinkafőzdék „hazai alapanyagot elszívó hatására”, málnakészletünket szerb málnával egészítjük ki.

Igen sok időt vesz igénybe, mire a ribizli gyöngyszerű szemeit az apró száracskáktól megszabadítjuk. Ennek ellenére minden fáradságot megér, hiszen vaníliás erdei lekvárunk ettől a gyümölcstől lesz igazán ízletes. A ribizli nagy részét – a szederhez hasonlóan – a főzést megelőzően passzírozzuk. Készítményeinkben előszeretettel használjuk a korai érésű, vékony héjú, nagy, fényes bogyóiról felismerhető Fertődi, és a szintén nagy, fényes bogyókkal rendelkező, de közepesen kemény húsú Titánia fajtákat.

A szeder bár kellemesen édes, az íze kicsit jellegtelen. Vaníliás erdei készítményünkben viszont kitűnő választás, hiszen jól ellensúlyozza a fekete ribizli erőteljes, szinte már harsány ízét. Felhasználása előtt a gyümölcsöt kipasszírozzuk, hogy levét az erős magoktól megszabadítsuk."

Hogyan fogyaszd?

A vaníliás erdei gyümölcslekvár akár önmagában is kész desszertélmény lehet, de pompásan illik fagylaltokhoz, palacsintába, házilag készített, vaníliás túrókrém ízesítésére, piskótatekercsbe, de akár csak egy szelet, pirított kalácsot is képes teljesen új szintre emelni.

Összetevők:

  • 27% szeder
  • 27% ribizli
  • 26% málna
  • Édesítőszer (eritritol, steviol glikozidok)
  • Citromlé sűrítmény
  • Zselésítő anyag (pektin)
  • Természetes vanília aroma

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 252 kJ / 60 kcal
Zsír 1,1 g
amelyből telített zsírsavak 0,11 g
Szénhidrát 25,0 g
amelyből cukrok* 8,1 g
Rost 2,4 g
Fehérje 1,5 g
0,02 g
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Allergén figyelmeztetés -
Tárolás száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Felbontás után hűtve tárolja és 7 napon belül fogyassza el!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek