Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.390 Ft (1.178 Ft + ÁFA)
Menny.:db

GabiJó Meggy-málna granola - Balance 275 g

1.390 Ft (1.178 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2021. október 28.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 7
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 5.054,55 Ft/kg

A meggy-málna granola megalkotását az ízvilágában azonos- és nagy népszerűségnek örvendő GabiJó meggy-málna lekvár ihlette. A sötétpiros színű, aszalt darabkák íze kellemesen édes-savas, mellette a málna aromája jól tud érvényesülni. Ez a frissítő, üde párosítás még a nehezen ébredőket is segítheti kicsalogatni az ágyból, hogy indulás előtt egy kiegyensúlyozott reggelivel indítsák a napot! Összetett ételérzékenyek és vegánok egyaránt fogyaszthatják.

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Pálmaolaj-mentes
  • Jelölendő allergént nem tartalmaz
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Édesítőszerrel és datolyával édesítik
  • Élelmi rostokban gazdag
  • Változatosan fogyasztható
  • Kiváló alapanyagokból készül
  • Vitaminban, ásványi anyagban gazdag
  • Tartósítószer-, mesterséges színezéktől- és ízfokozótól mentes

ISMERKEDJ MEG A GABIJÓ GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!

Gluténmentes Zabpehely: "Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek."

Mézédes datolya: "Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül, amely a datolya természetes termőhelyéről, a Közel-Keletről (esetünkben Egyesült Arab Emirátusokból) származik. Innen a gyümölcsöt az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy BRC és IFS Minőségbiztosítással is rendelkező modern üzemben kerül földolgozásra. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül."

Frissen szárított meggy: "Szeretjük a meggyet, így készítményeinkben is helyet biztosítottunk neki, meggy-málna granolánkhoz az alapot ő adja.
A meggy csupán szárításon esett át, sem hozzáadott cukrot, sem aromát, csak a meggy finom zamatát tartalmazza. A GabiJó granolákban felhasznált, édes-savanykás ízvilágú, szárított meggy hazai termék. A korszerű aszaló üzem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a dél-nyírségi és szatmári tájegység peremén fekszik, az alma-, a szilva- és a meggy hazájában. Ez a régió világhírű termőhelye a kitűnő ízharmóniájú gyümölcsféleségeknek, a termőtáj ízeinek megőrzését a szabadalmi oltalommal védett termelői eljárás szavatolja."

Az aromás liofilizált málna: "A málna az egyik legnépszerűbb bogyósunk. Nagy előnye, hogy aromáját a fagyasztva-szárítás eljárásának köszönhetően szárított állapotban is megtartja, puha textúrája a szájban szinte elolvad.
A fagyasztva-szárítás során az előzőleg már lefagyasztott gyümölcsszemeket hűtött váákum alá helyezik, így a jégkristályokat eltávolítják, de az alapanyag az eredeti sejtszerkezetét továbbra is megőrzi. A liofilizált gyümölcsök súlya könnyű, a szemek aprók, antioxidáns tartalmuk közel a friss gyümölcsével azonos.
Készítményünkbe kizárólag érett-, aromás-, kézzel válogatott- és frissen fagyasztott málnaszemcsék kerülnek. A főként Szerbiából-, Boszniából-, Macedóniából és Lengyelországból származó gyümölcs Németországban kerül feldolgozásra. A fagyasztva-szárítás kíméletes technológiájának köszönhetően a gyümölcs természetes karakterét-, tipikus ízét-, színét-, szerkezetét- és tápértékét tartósítószer- és színezékek hozzáadása nélkül is megőrzi. Egy kg liofilizált málnaszemcse 6-7 kg friss málnából készül."

Az egzotikus hozzávaló: valódi kókuszreszelék: "Pálmazsír helyett a valódi kókusz adja a termék finom, omlós állagát. A felhasznált kókuszreszelék Indonéziából és a Fülöp-szigetekről a kókuszpálma természetes termőhelyéről származik. A kókuszdió szüretelése kézi munkaerővel történik, a magas fák termését hosszú botokkal verik le, majd az ültetvények különböző pontjain összegyűjtött termést csónakban leúsztatják egy „gyűjtőhajóhoz”, mely a kókuszdiókat elszállítja a feldolgozó üzembe. Itt a kókuszdiókba egyesével lyukat fúrnak, a kifolyó kókuszvizet összegyűjtik, a „víz nélküli” diókat kettévágják majd a fél diókat meghántolják (szőrös, kemény héj eltávolítása). A hántolást követően a finomabb hámozás következik. Az így kapott termékeket megmossák, majd áztatják. Áztatást követően ledarálják és jön a pasztörizálás majd szárítás. Utolsó lépésként a készterméket osztályozzák (finom-, közepesen finom-, pehely- és chips állag), végül csomagolják."

Lenmag: "Az apró, pirosas-barna- vagy aranysárga magokat termő növény már évezredek óta ismert a lenvászon alapanyagaként. Az egészben- vagy pehely (durván őrölt) formában is beszerezhető, értékes magok gazdagok omega-3 zsírsavakban, hozzájárulnak a granolánk magas rosttartalmához és az egészségtudatos étrendbe is tökéletesen illeszkednek. Az alapanyagból  (hagyományos sajtolással) készül az egyre népszerűbb lenmagolaj is."

Citromlé sűrítmény: "A meggy-málna granola üde frissességéhez a hozzáadott citromlé sűrítmény is hozzájárul. Az Argentínából származó természetes készítményt a citromfán beérő ép, megtisztított- és frissen facsart citrom levéből a víz elpárologtatásával nyerik. A hosszú eltartósíthatóság érdekében citromlevet a “sűrítést” megelőzően pasztörizálják. Mesterséges édesítőt, egyéb adalékanyagokat nem tartalmaz."

Igazi olasz olívaolaj: "A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. A granoláink sütéséhez fölhasznált olívaolaj Olaszországból származik. Az ország a világ olívabogyó termesztésének cca. 20%-át adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit."

Fahéj: "Valódi fahéjjal párosítottuk a meggyet ebben a termékben. A fűszert egy örökzöld fa kérgéből nyerik ki. A fahéjat biztosító fát cca. 2 éves korában csonk méretűre visszavágják, majd a csonkot földdel leterítik. A technikának köszönhetően a fa visszavágott csonkján új ágak hajtanak (bokor-szerű növekedés) és a keletkező oldalhajtásokból készül a fahéj. Miután az oldalhajtásokat levágták, a kérget eltávolítják és kiteszik a napra szárítani. A szárítás hatására a kéreg fölveszi jellegzetes „pödört” formáját, melyet ezt követően a piaci igény szerinti méretekre vágnak, igény szerint őrölnek is."

Szegfűszeg: "A főként Indiában, Madagaszkáron- és Indonéziában termesztett szegfűszeg szintén örökzöld fa virágának rügyeiből készített fűszer. A cca. 1 cm hosszú, pirosas-barna rügyeket éretlen állapotukban szedik, majd szárítják. A fűszer egészben- és őrölt formában is kapható az üzletekben.  A szegfűszeg intenzív aromájú-, önmagában édes-kesernyés ízű-, “meleg – száraz” hatású fűszer, melyet fahéjjal-, esetleg szerecsendióval kombinálva előszeretettel használnak édességekben is."

Tengeri só: "Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól."

Steviol glikozidok: "A stevia növényből kivont édesítőszer kalória- és szénhidrátmentes, intenzív édesítő ereje miatt igen kis mennyiséget szükséges csak használni belőle."

Összetevők:

  • Gluténmentes zabpehely
  • Datolya paszta
  • 10,2% aszalt meggy
  • Kókuszdarabok
  • Lenmag
  • Olívaolaj
  • Citromlé sűrítmény
  • 1% liofilizált málna
  • Tengeri só
  • Fahéj
  • Szegfűszeg
  • Édesítőszer (szteviol glikozidok)

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1741 kJ / 416 kcal
Zsír 16,1 g
amelyből telített zsírsavak 6,17 g
Szénhidrát 55,0 g
amelyből cukrok* 19,9 g
Fehérje 7,5 g
Rost 11,1 g
0,52 g
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Egy csomag 5 adagot tartalmaz.
Változatos és kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető az egészséges életmód részeként.
Tárolás Száraz, hűvös helyen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek