Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Szójamentes
- Tejmentes
- Pálmaolaj-mentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Édesítőszerrel és datolyával édesítik
- Élelmi rostokban gazdag
- Változatosan fogyasztható
- Kiváló alapanyagokból készül
- Vitaminban, ásványi anyagban gazdag
- Tartósítószer-, mesterséges színezéktől- és ízfokozótól mentes
ISMERKEDJ MEG A GABIJÓ GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!
Gluténmentes Zabpehely: "Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek."
Mézédes datolya: "Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül, amely a datolya természetes termőhelyéről, a Közel-Keletről (esetünkben Egyesült Arab Emirátusokból) származik. Innen a gyümölcsöt az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy BRC és IFS Minőségbiztosítással is rendelkező modern üzemben kerül földolgozásra. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül."
Az egzotikus hozzávaló: valódi kókuszreszelék: "Pálmazsír helyett a valódi kókusz adja a termék finom, omlós állagát. A felhasznált kókuszreszelék Indonéziából és a Fülöp-szigetekről a kókuszpálma természetes termőhelyéről származik. A kókuszdió szüretelése kézi munkaerővel történik, a magas fák termését hosszú botokkal verik le, majd az ültetvények különböző pontjain összegyűjtött termést csónakban leúsztatják egy „gyűjtőhajóhoz”, mely a kókuszdiókat elszállítja a feldolgozó üzembe. Itt a kókuszdiókba egyesével lyukat fúrnak, a kifolyó kókuszvizet összegyűjtik, a „víz nélküli” diókat kettévágják majd a fél diókat meghántolják (szőrös, kemény héj eltávolítása). A hántolást követően a finomabb hámozás következik. Az így kapott termékeket megmossák, majd áztatják. Áztatást követően ledarálják és jön a pasztörizálás majd szárítás. Utolsó lépésként a készterméket osztályozzák (finom-, közepesen finom-, pehely- és chips állag), végül csomagolják."
Selymes ízű mandula: "Az extra ropogósságért ezt a granolát mandulával dúsítottuk, ami a sütés után mennyei textúrát, és lágy, selymes ízt kölcsönöz a terméknek. A felhasznált mandula az Egyesült Államokból érkezik. Kalifornia – köszönhetően enyhe éghajlatának, termékeny talajainak, a bőséges napsütésnek és a növény termesztése-, aratása-, feldolgozása-, csomagolása során alkalmazott legkorszerűbb berendezéseknek és technológiának – a világ legnagyobb mandula előállítója (cca. 2 millió tonna per év)."
Az aztékok kincse: chia mag: "A Mexikóban őshonos chia, vagy más néven aztékzsálya mag magas rosttartalmának köszönhetően nagy mennyiségű vizet tud megkötni, és a hagyományos, népi orvoslásban számtalan célra használják. Mi sem hagyhattuk ki kókuszos granolánkból! A GabiJó granolákban alkalmazott chia-mag Dél-Amerikából származik. A chia-mag nyáron virágzó, lila vagy ritkábban fehér virága a virágzást követően maghüvellyé fejlődik, mely termését (a chia-magokat) télen hozza. A chia-mag – az amaránthoz hasonlóan – az Aztékok és Maják fontos alapélelmiszere volt. Úgy tekintettek rá, mint amely fokozza az állóképességet, és energiát ad (a kukorica- és bab mellett a harmadik legfontosabb növényük volt). Éppen ezért az azték harcosok a fontos hódításaik során, és a „hírvivő” futók (akik Mexikó középpontja és távoli régiók közt ingáztak) nagy hangsúlyt szenteltek a magok rendszeres fogyasztásának. A chia magok tipikusan apró, ovális alakú szemcsék. Színük lehet fekete, barna, de ritkábban fehér is."
Igazi olasz olívaolaj: "A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. A granoláink sütéséhez fölhasznált olívaolaj Olaszországból származik. Az ország a világ olívabogyó termesztésének cca. 20%-át adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit."
Puffasztott amaránt: "Az amaránt egy úgynevezett álgabona, a gabonákhoz hasonló, de rendszertanilag más csoportba tartozó növény. Granoláinkban a zab mellett, mint gabonaféle szerepelnek a puffasztott amarántgolyócskák, amelyek természetüknél fogva gluténmentesek. Az amaránt Dél-Amerikából származik, és már az Azték-, Inka- és Maya civilizációk idejében az ott élők alapélelmiszerei közé tartozott, termesztése évezredekkel korábbra (cca. 8000 év) nyúlik vissza. Mexikóban a növény felhasználása mai napig igen nagy népszerűségnek örvend."
Természetes vanília aroma: "A vanília íze tökéletesen harmonizál a kókusszal és a mandulával, ezért került a termékbe. De hogy mitől lesz egy aroma természetes? A természetes és a mesterséges aromák közötti fő különbséget az adja, hogy a mesterséges aromák ember alkotta vegyi anyagokból, míg a természetes aromák pedig eredetileg is élelmiszernek minősülő alapanyagokból készülnek (mint például kukorica, rizskorpa), melyek kémiai szerkezetét a tudósok át tudják alakítani úgy, hogy az hordozza az adott összetevő, esetünkben a vanília íz- és illatjegyeit."
Tengeri só: "Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól."
Steviol glikozidok: "A stevia növényből kivont édesítőszer kalória- és szénhidrátmentes, intenzív édesítő ereje miatt igen kis mennyiséget szükséges csak használni belőle."
Összetevők:
- Gluténmentes zabpehely
- Datolya paszta
- 12,6% kókuszreszelék
- 7,2% mandula
- Chia mag
- Olívaolaj
- Puffasztott amaránt
- Természetes vanília aroma
- Tengeri só
- Édesítőszer (szteviol glikozidok)
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1889 kJ / 452 kcal |
Zsír | 21,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 8,72 g |
Szénhidrát | 49,0 g |
amelyből cukrok* | 14,8 g |
Rost | 11,8 g |
Fehérje | 8,7 g |
Só | 0,43 g |
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Egy csomag 5 adagot tartalmaz. | |
Változatos és kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető az egészséges életmód részeként. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen. |